PurmerendRegionaal

Corona: Regio Zaanstreek / Waterland naar risiconiveau 2 – zorgelijk

Regionaal – Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar verwachting deze week nog naar risiconiveau 2 – zorgelijk. Het gaat om de veiligheidsregio’s Groningen, Gooi- en Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland, Gelderland-Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Flevoland en Zuid-Holland-Zuid. 

Zaanstreek/Waterland en 3 andere veiligheidsregio’s werd vorige week al genoemd omdat de besmettingscijfers hoog zijn. Een regio krijgt het predicaat zorgelijk als er meer dan 7 positief geteste mensen zijn per 100.000 inwoners. De maatregelen worden naar verwachting vrijdag aangekondigd.

Het totaal komt dan op 14 van 25 Nederlandse veiligheidsregio’s.

Het is nog onbekend wat de exacte maatregelen in onze regio precies zullen zijn aangezien daar nu overleg plaatsvindt tussen het kabinet en de veiligheidsregio. Waarschijnlijk zullen die lijken op de maatregelen in de regio’s die vorige week op ‘zorgelijk’ gingen. Dat waren de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands-Midden.

In die veiligheidsregio’s moeten alle horecagelegenheden om 01.00 uur ’s nachts dicht. Om middernacht moet het licht aan en mag er niemand meer naar binnen.

De maximale groepsgrootte in die regio’s is 50 personen, zowel binnen als buiten. In de rest van het land is dat 100. Er wordt een uitzondering gemaakt voor onder meer religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, demonstraties en theatervoorstellingen.

Daarbuiten kan de burgemeester extra maatregelen nemen zoals het verplicht stellen van het gebruik van een mondkapje in de openbare ruimte of kan de burgemeester tijdvakken van winkelen aanwijzen om zo te zorgen dat risicogroepen rustig hun boodschappen kunnen doen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: