BeemsterPurmerend

Gemeenten Purmerend en Beemster sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

Purmerend / Beemster – De gemeenten Purmerend en Beemster gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeesters Karen Heerschop (Beemster) en Don Bijl (Purmerend) tekenden daarvoor op woensdag 23 september 2020 een samenwerkingsovereenkomst met Marc Janssen van het meldpunt.

De gemeenten ontvangen vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Purmerend en Beemster. “De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeenten en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit.”, geven de beide gemeenten aan.

Burgemeester Karen Heerschop: “Als gemeente is voor ons de veiligheid van inwoners en ondernemers cruciaal. Door samen te werken, blijven we scherp op signalen van criminaliteit en fraude in de kernen en het buitengebied van Beemster.’ Burgemeester Don Bijl vult aan: “We werken binnen de regio al goed samen aan de aanpak van ondermijning. Door aan te sluiten bij het landelijke netwerk van Meld Misdaad Anoniem kunnen we nog beter en sneller optreden.”

Vuist maken

De commissaris van de Koning voor de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk gaf eind vorig jaar aan ernaar te streven om de eerste provincie te zijn waarin alle gemeenten zijn aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem.

Van Dijk: “Ik vind het belangrijk om gezamenlijk als Noord-Holland een vuist te maken. Hoe collectiever we deelnemen, des te krachtiger wij onszelf maken bij de bestrijding van criminaliteit en ondermijning. Het is belangrijk dat de burgemeesters beschikken over een gelijkwaardige informatiepositie.”

Anonimiteit centraal

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Je meldt bij Meld Misdaad Anoniem over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Meld Misdaad Anoniem

Bron: RTVnoord.nl Naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem arresteerde de politie Ommelanden Noord een 48-jarige vrouw uit Leens op verdenking van drugshandel vanuit haar woning. Agenten troffen onder meer hennep en …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Beter heel erg laat dan nooit.
    Meld Misdaad Anoniem:
    Opgericht in december 2003 (pilot in 2002).
    Sinds 2014 is Meld Misdaad Anoniem onderdeel van stichting NL Confidential.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: