21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendVVD Purmerend: "Stel bezoeken aan voorbeeldlocaties de Woonplek uit"

VVD Purmerend: “Stel bezoeken aan voorbeeldlocaties de Woonplek uit”

Purmerend – De VVD Purmerend heeft een open brief gestuurd aan de gemeenteraad waarin zij laat weten dat het bezoeken van voorbeeldlocaties van de Woonplek in Amsterdam, Hoorn en Rotterdam te willen uitstellen. Wat de liberalen betreft hoeft er überhaupt geen onderzoek naar de Woonplek te komen.

Over de Woonplek wordt al een tijd discussie in de gemeenteraad gevoerd. Omwonenden zijn faliekant tegen de locatie naast de hulpcentrale aan het Oudelandsdijkje. Het gaat om een doelgroep met verschillende vormen van complexe problemen zoals verslaving, psychiatrie, gedragsstoornissen en/of crimineel gedrag. Dat er een voorziening moet komen voor mensen met deze problematiek is voor veel Purmerenders duidelijk. Maar de keuze van de locatie schoot bij de Purmerenders in het verkeerde keelgat. “Te dicht bij voorzieningen als begraafplaats, park, speeltuin en kinderboerderij. De petitie die de bewoners zijn gestart is inmiddels meer dan 3700 keer ondertekend.

Omdat er ook in de raad te weinig draagvlak bleek te zijn voor de locatie, ging het plan gedeeltelijk terug naar de tekentafel. Eerst worden er samen met de raad en zorgpartijen criteria voor een locatie vastgesteld. Pas daarna wordt er een passende locatie gezocht en wordt het plan verder uitgewerkt. Onderdeel daarvan waren de locatiebezoeken van dit soort complexe voorzieningen in andere gemeenten.

Dronebeeld: Rob Klaucke

De bezoeken staan gepland op 2, 9 en 23 oktober 2020. “Daar bij is het de bedoeling dat we een locatie in Amsterdam, Hoorn en Rotterdam bezoeken. Wij vinden dit echt een heel onverstandige actie en roepen hierbij nogmaals nadrukkelijk op om deze locatiebezoeken tot nader orde uit te stellen.”, schrijft raadslid Manja van der Weit met de coronamaatregelen in gedachten.

“Bepaalde steden hebben zelfs het label ‘code rood’ gekregen, waaronder Rotterdam en Amsterdam. In die steden stijgen de aantallen besmettingen schrikbarend. En toch gaan wij nu met een afvaardiging van de gemeenteraad naar juist die steden toe om een locatie te bekijken.”

“Duidelijk is dat wij geen voorstander zijn van De Woonplek, dus wat ons betreft hoeft er überhaupt geen onderzoek te komen. Bovendien belijken we die locatie dan slechts van buitenaf. Dat kunnen we net zo goed via ‘Google Maps’ of ‘Streetview’ doen. Daarbij komt dat door de Coronamaatregelen, er maar 1 raadslid naar 1 van de 3 locaties mag. De overige 2 locaties krijgt die betreffende fractie niet te zien. Hoe kunnen we die dan goed beoordelen?”, vraagt het raadslid zich openlijk af.

Relevant artikel:

De Woonplek: nieuwe voorziening voor complexe problematiek bij het Leeghwaterpark –

Purmerend – Het college is van plan om een nieuwe voorziening te realiseren voor mensen met multi-complexe problemen. De plek zal een stabiele huisvesting met 24-uurs begeleiding aan deze doelgroep bieden. De gemeente heeft hiervoor een locatie achter de SVP hulpcentrale tegen het Leeghwaterpark in gedachten.

Petitie tegen De Woonplek: “Gemeente, zoek een andere locatie” –

Purmerend – Purmerenders vragen de gemeente in een petitie om een andere locatie te vinden voor De Woonplek. Met name omwonenden van de locatie nabij het Leeghwaterpark zijn verbluft en boos over de plannen van de gemeente. Het college wil in De Woonplek maximaal 20 mensen met complexe problematiek langdurig huisvesten.

Locatie Woonplek is struikelblok: plan bij park voorlopig van de baan –

Purmerend – Duizenden Purmerenders lieten van zich horen de afgelopen maand. De locatie van de vermeende “Woonplek” nabij het Leeghwaterpark deed veel stof opwaaien. Niet alleen bij omwonenden en betrokkenen, maar ook meerdere partijen in de gemeenteraad hadden hun bedenkingen. Dat er een voorziening moet komen voor mensen met complexe problematiek is veel mensen duidelijk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.