Purmerendwonen

Locatie Woonplek is struikelblok: plan bij park voorlopig van de baan

Purmerend – Duizenden Purmerenders lieten van zich horen de afgelopen maand. De locatie van de vermeende “Woonplek” nabij het Leeghwaterpark deed veel stof opwaaien. Niet alleen bij omwonenden en betrokkenen, maar ook meerdere partijen in de gemeenteraad hadden hun bedenkingen.

Dat er een voorziening moet komen voor mensen met complexe problematiek is veel mensen duidelijk. Maar de keuze van de locatie schoot bij de Purmerenders in het verkeerde keelgat. “Te dicht bij voorzieningen als begraafplaats, park, speeltuin en kinderboerderij.

Wethouder Thijs Kroese licht toe: “We zijn in een vroeg stadium naar de raad en de stad gegaan om over het plan te praten. Dat is spannend, omdat we in deze fase nog niet op alle vragen antwoord hebben. Het biedt echter wel de mogelijkheid om met omwonenden in gesprek te gaan en zorgen en suggesties in het plan te verwerken, voordat er een definitief besluit wordt genomen. Draagvlak in de raad is voor het succesvol doorlopen van een degelijk proces echter essentieel.”

Omdat er ook in de raad te weinig draagvlak bleek te zijn voor de locatie, gaat het plan nu gedeeltelijk terug naar de tekentafel. Eerst worden er samen met de raad en zorgpartijen criteria voor een locatie vastgesteld. Pas daarna wordt er een passende locatie gezocht en wordt het plan verder uitgewerkt.

Lees ook:

Dronebeeld: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Als je als vertegenwoordiger van burgers van Purmerend voor een voorziening voor mensen met complexe problematiek als locatie überhaupt dénkt aan een plek in de directe nabijheid van begraafplaats, park, speeltuin, kinderboerderij en woonwijken is er m.i. toch werkelijk íets mis met het inlevingsvermogen van de Gemeente Purmerend en diens raadsleden/verantwoordelijke wethouder.

    Burgemeester Bijl wenst dat m.n. burgers “respectvol te blijven naar de ander (m.n. ambtenaren)”; prima, maar áls dit soort keuzes überhaupt in overweging worden genomen is dat bijzonder ONrespectvol van de Gemeente Purmerend en diens raadsleden/verantwoordelijke wethouder jegens de burgers van Purmerend.

    Ja én dan reageert de burgerij van Purmerend; respect voor de mensen die hun stem, uiterst correct in hun bejegening in de richting van (ambtenaren/raadsleden) Gemeente Purmerend, in deze kwestie hebben laten horen!

  2. Ze zijn echt van de pot gerukt 🙂 Locatie, onder bij die brug wat al een “enge” plek is, en het politiebureau verdwijnt daar ook nog, haha, En dan even wat bomen kappen, maakt niet uit joh….ik zou zeggen als je dit kan bedenken leg dan maar je functie neer……..

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: