CultuurPurmerend

Cabaretière Sanne Wallis de Vries verbaasd nadat Purmaryn show annuleert

Purmerend – Net nu alle theaters coronaproof zijn ingericht, is besloten om nog maar 30 mensen toe te laten. Op zeer beperkte schaal kan een uitzondering gemaakt worden op die ‘dertigpersonenregel’. Theater de Purmaryn heeft echter besloten om de voorstelling van Sanne Wallis de Vries vanavond te schrappen. “Ik moest het van iemand anders horen dat mijn voorstelling was geannuleerd”, vertelt de cabaretière aan NH Radio.

“Het is voor mij een enorm labyrinth geworden”, vertelt Wallis de Vries. “Het bleek dat de directie van de Purmaryn heeft gezegd: ‘We annuleren het want er is zoveel onzekerheid.’ Terwijl de burgemeester van Zaandam en de voorzitter van veiligheidsregio Jan Hamming had moeten zeggen of er een ontheffing was voor het theater ja of nee. En dat is nog niet duidelijk.”

“Ik schaam me voor dit beleid inmiddels”, vervolgt de actrice. “Iedereen werkt heel hard om deze tijd het hoofd te bieden. Zeker in de theaters wordt er heel hard gewerkt om te zorgen dat ze open blijven en de coronamaatregelen te volgen. Als ze moeten sluiten, heb je straks theaters die nooit meer open gaan, omdat ze het gewoon niet gered hebben. Er dat terwijl er bijna nul besmettingen zijn in de theaterwereld.” 

“Ik vind het onbegrijpelijk want volgens mij is er niemand komen kijken hoe goed het gaat met de coronamaatregelen in het theater”SANNE

WALLIS DE VRIES, CABARETIÈRE

Ook de show van Eva Crutzen morgen is door het theater afgelast. Sanne Wallis de Vries: “Ik ben de dupe en het publiek ook. Ik vind het onbegrijpelijk dat deze maatregel er is voor de theaters. Het is gewoon bizar.”

 Theater de Purmaryn laat weten dat de voorstellingen die al in de verkoop waren voor de tweede helft van theaterseizoen 2020/2021 even stop zijn gezet in afwachting van het verloop van de coronamaatregelen. 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.