18.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeWaterlandOndertunneling N247 bij Broek in Waterland stap dichterbij

Ondertunneling N247 bij Broek in Waterland stap dichterbij

Broek in Waterland – Een mogelijke onderdoorgang van de N247 in Broek in Waterland is weer een stap dichterbij. De Gedeputeerde Staten hebben besloten om in een vervolgstudie twee mogelijke varianten uit te werken. De ondertunneling is al langer een wens van veel bewoners van Waterland. 

De provincie onderzoekt zowel een tweebaans onderdoorgang als een tweebaans onderdoorgang met extra busbanen. Met de ondertunneling van de weg worden de twee helften van het dorp Broek in Waterland weer met elkaar verbonden. Een idee dat door de dorpsraad naar voren is geschoven en de provincie mee aan de slag is gegaan. De provincie vraagt bewoners en belanghebbenden nadrukkelijk om ook bij de vervolgstudie mee te denken.

Jeroen Olthof, gedeputeerde mobiliteit en bereikbaarheid van de provincie, is blij met de vooruitgang: “De inwoners verdienen een haalbare en betaalbare oplossing die bijdraagt aan de leefbaarheid in Broek in Waterland.” Het onderzoek duurt ongeveer een jaar en moet meer helderheid verschaffen over de kosten en risico’s van het project. Begin 2022 moet er een besluit zijn over de aanleg en de kostenverdeling.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.6 ° C
20 °
16.7 °
73 %
1.8kmh
83 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.