Waterland

Ondertunneling N247 bij Broek in Waterland stap dichterbij

Broek in Waterland – Een mogelijke onderdoorgang van de N247 in Broek in Waterland is weer een stap dichterbij. De Gedeputeerde Staten hebben besloten om in een vervolgstudie twee mogelijke varianten uit te werken. De ondertunneling is al langer een wens van veel bewoners van Waterland. 

De provincie onderzoekt zowel een tweebaans onderdoorgang als een tweebaans onderdoorgang met extra busbanen. Met de ondertunneling van de weg worden de twee helften van het dorp Broek in Waterland weer met elkaar verbonden. Een idee dat door de dorpsraad naar voren is geschoven en de provincie mee aan de slag is gegaan. De provincie vraagt bewoners en belanghebbenden nadrukkelijk om ook bij de vervolgstudie mee te denken.

Jeroen Olthof, gedeputeerde mobiliteit en bereikbaarheid van de provincie, is blij met de vooruitgang: “De inwoners verdienen een haalbare en betaalbare oplossing die bijdraagt aan de leefbaarheid in Broek in Waterland.” Het onderzoek duurt ongeveer een jaar en moet meer helderheid verschaffen over de kosten en risico’s van het project. Begin 2022 moet er een besluit zijn over de aanleg en de kostenverdeling.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.