2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeWaterlandGemeente Waterland breidt opvang vluchtelingen uit met 23 kamers in Katwoude

Gemeente Waterland breidt opvang vluchtelingen uit met 23 kamers in Katwoude

Katwoude – Het college van de gemeente Waterland heeft besloten om 23 extra kamers in Hotel Van der Valk Volendam beschikbaar te stellen voor de opvang van vluchtelingen. Deze kamers zijn recentelijk vrijgekomen op de opvanglocatie en zijn aangeboden aan de gemeente. Dit is gisteravond tijdens een omwonendenoverleg bekend gemaakt.

Het besluit is genomen na overleg met het Omwonendenoverleg, de Polderraad Katwoude en gemeente Edam-Volendam. Het COA heeft aangegeven op korte termijn gebruik te willen maken van deze mogelijkheid.

200 vluchtelingen

Met deze uitbreiding kunnen er ongeveer 40 extra vluchtelingen bovenop de huidige 160 gehuisvest worden in Katwoude. De gemeente hanteert dezelfde termijnen als vastgesteld tussen het COA en Van der Valk. Na de overeengekomen periode is het aan het COA om te voorzien in eventuele vervolgopvang.

De gemeente Waterland geeft aan dat het besluit is genomen in het belang van de vluchtelingen, die op zoek zijn naar een veilige en humane opvang. De gemeente benadrukt dat het omwonendenoverleg en de Polderraad betrokken zijn geweest bij het proces en dat er rekening is gehouden met hun zorgen en wensen.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Van der Valk hoort de kassa weer rinkelen. Het concern loopt binnen in deze zogenaamde crisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.