8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendOM eist acht jaar cel en boete van 10.000 euro tegen 32-jarige...

OM eist acht jaar cel en boete van 10.000 euro tegen 32-jarige Purmerender

Amsterdam – Twee mannen van 32 jaar staan terecht voor de in- en uitvoer van ruim 1.360 kilo cocaïne, verstopt in een lading zeezout uit Brazilië. Het OM eist negen jaar cel tegen oud-Ajacied Quincy Promes, die in Rusland woont, en acht jaar cel en een boete van 10.000 euro tegen M. V., zijn neef en handlanger uit Purmerend.

De drugs werden in januari 2020 met een schip vervoerd naar de haven van Antwerpen, verdeeld over twee containers. Een van de containers werd door de verdachten naar een loods gebracht, waar ze de cocaïne eruit haalden en de container weer terugbrachten met een vervalste verzegeling. De andere container werd door de Belgische politie onderschept met de drugs er nog in.

Zaak-Porto

De zaak kwam aan het licht na een tip van het Team Criminele Inlichtingen van de politie, dat informatie had gekregen over de betrokkenheid van de hoofdverdachte bij de cocaïnehandel. Hij zou ook gebruik hebben gemaakt van cryptotelefoons en 200.000 euro hebben geïnvesteerd in de drugs. Uit afluister- en observatieacties en inbeslaggenomen telefoons bleek dat hij samenwerkte met de medeverdachte en anderen.

Ernstige bedreiging

De officier van justitie noemde de cocaïnehandel een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid en de maatschappij. Ze hekelde de houding van de hoofdverdachte, die de handel in cocaïne zou normaliseren en romantiseren. Ze vond dat hij een hogere straf verdiende dan de Purmerender, die ook van witwassen werd beschuldigd.

De uitspraak wordt over twee weken verwacht.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.