Regionaal

Rutte: advies om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimte

Regionaal – Een meerderheid van de tweede kamer is voor een landelijk richtlijn voor het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, horeca, vliegvelden en musea.

De premier ontarmde het plan van de tweede kamer. De maatregel gaat per direct in, waarna aanstaande vrijdag verder op de details wordt ingegaan.

Tot vanmiddag gold dit dringende advies alleen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dat wordt nu dus een landelijke richtlijn, geldig voor alle publieke gelegenheden waar het houden van voldoende afstand niet mogelijk is. Schoolgebouwen zullen voorlopig een uitzondering op deze regel krijgen.

Ook vanuit de horeca en detailhandel klonk er een grote roep om een landelijke richtlijn voor mondkapjes.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.