Onderwijs

Da Vinci College 2 weken dicht na besmetting 9 docenten

Purmerend – Het Da Vinci College heeft vanmiddag de beslissing genomen om de school voor een periode van twee weken te sluiten. De directe aanleiding is de besmetting van negen medewerkers van de onderwijsinstelling.

Het Da Vinci College huisvest 1400 leerlingen en een ruime 150 medewerkers. Negen van deze medewerkers hebben een recente besmetting van corona. Acht van hen zitten nog thuis. Onder de leerlingen zijn geen recente besmettingen bekend.

Monique de Lange, rector van het Da Vinci College, liet aan Regio Purmerend weten dat zij het moeilijke besluit hebben moeten nemen om de school te sluiten: “We zien ons genoodzaakt om dit besluit te nemen om zowel de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers te waarborgen, als ook om de continuïteit van het onderwijs te kunnen garanderen. Medewerkers zijn bang om naar school te komen en ouders houden hun kinderen thuis. Vandaag is 10% van de leerlingen niet op school verschenen.”

De Lange geeft aan er alles aan te doen om corona buiten het gebouw te houden. “Kinderen desinfecteren zowel hun handen als hun tafels. Volwassenen nemen de 1,5 meter maatregel strikt in acht. We voeren een transparant communicatiebeleid volgens de RIVM richtlijnen. Zodra er een besmetting is geweest bij een docent, wordt dit medegedeeld aan alle ouders/leerlingen van de desbetreffende docent. De ramen staan open, het PSG heeft zelfs hoodies besteld voor alle leerlingen om warm in de klas te zitten”.

Het Da Vinci College blijft dicht voor een periode van twee weken, waarvan de tweede week de herfstvakantie betreft. “We kunnen daarna hopelijk weer schoon beginnen”, aldus De Lange.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.