8 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeOnderwijsDa Vinci College 2 weken dicht na besmetting 9 docenten

Da Vinci College 2 weken dicht na besmetting 9 docenten

Purmerend – Het Da Vinci College heeft vanmiddag de beslissing genomen om de school voor een periode van twee weken te sluiten. De directe aanleiding is de besmetting van negen medewerkers van de onderwijsinstelling.

Het Da Vinci College huisvest 1400 leerlingen en een ruime 150 medewerkers. Negen van deze medewerkers hebben een recente besmetting van corona. Acht van hen zitten nog thuis. Onder de leerlingen zijn geen recente besmettingen bekend.

Monique de Lange, rector van het Da Vinci College, liet aan Regio Purmerend weten dat zij het moeilijke besluit hebben moeten nemen om de school te sluiten: “We zien ons genoodzaakt om dit besluit te nemen om zowel de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers te waarborgen, als ook om de continuïteit van het onderwijs te kunnen garanderen. Medewerkers zijn bang om naar school te komen en ouders houden hun kinderen thuis. Vandaag is 10% van de leerlingen niet op school verschenen.”

De Lange geeft aan er alles aan te doen om corona buiten het gebouw te houden. “Kinderen desinfecteren zowel hun handen als hun tafels. Volwassenen nemen de 1,5 meter maatregel strikt in acht. We voeren een transparant communicatiebeleid volgens de RIVM richtlijnen. Zodra er een besmetting is geweest bij een docent, wordt dit medegedeeld aan alle ouders/leerlingen van de desbetreffende docent. De ramen staan open, het PSG heeft zelfs hoodies besteld voor alle leerlingen om warm in de klas te zitten”.

Het Da Vinci College blijft dicht voor een periode van twee weken, waarvan de tweede week de herfstvakantie betreft. “We kunnen daarna hopelijk weer schoon beginnen”, aldus De Lange.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8 ° C
8.9 °
7.2 °
79 %
6.3kmh
97 %
di
8 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.