17.7 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeOnderwijsSTAP-budget wordt geschrapt in 2024, minister kijkt naar andere mogelijkheden

STAP-budget wordt geschrapt in 2024, minister kijkt naar andere mogelijkheden

Regionaal – Het STAP-budget wordt geschrapt in 2024, vanuit de onderhandelingen rond de voorjaarsbesluitvorming heeft het kabinet dit besloten. Het Rijk maakt hier vanaf 2024 geen middelen meer voor vrij. 

Ondanks de beëindiging van het STAP-budget, blijft de noodzaak voor een leven lang ontwikkelen bestaan. Zeker binnen de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Daarom bekijkt minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de komende periode op welke manier ze dit kan blijven stimuleren.

De populariteit van de regeling is hoog. Echter, er werden cursussen gefinancierd die niet gericht waren op de arbeidsmarkt. Als reactie hierop werden de regels tweemaal aangescherpt. De regeling heeft momenteel een waarde van iets meer dan 200 miljoen euro per jaar.

STAP-budget

Met het STAP-budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Het aanvraagtijdvak van komende maandag 1 mei gaat door zoals gepland. Voor dit tijdvak is 32 miljoen euro beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich via het STAP-portaal van UWV aanmelden voor STAP-budget. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
19 °
16.2 °
71 %
8.9kmh
99 %
wo
18 °
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.