11.5 C
Purmerend
vrijdag 24 maart 2023
HomePurmerendOndanks toename coronapatiënten gaat meeste reguliere zorg door in Dijklander Ziekenhuis

Ondanks toename coronapatiënten gaat meeste reguliere zorg door in Dijklander Ziekenhuis

Purmerend / Hoorn – Het aantal corona-patiënten neemt nog steeds toe. Ook in het Dijklander Ziekenhuis. Desondanks gaat de reguliere zorg vooralsnog gewoon door. Slechts een klein deel van de operaties wordt uitgesteld.

Om bedden en personeel vrij te maken voor de toenemende zorgvraag als gevolg van corona bekijkt het ziekenhuis dagelijks wat nodig is. Daarom wordt vanaf vrijdag 9 oktober een klein deel van de geplande operaties uitgesteld. Patiënten die de zorg het hardst nodig hebben, worden het eerst geholpen. Dagbehandelingen en afspraken op de polikliniek gaan vooralsnog gewoon door. Als een afspraak of operatie niet doorgaat, krijgen patiënten persoonlijk bericht. Ze hoeven hiervoor niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: “In de periode na de eerste golf hebben we niet stilgezeten. Rekening houdend met een mogelijke tweede golf hebben we ons goed voorbereid. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om een consult via beeldbellen te doen. Patiënten hoeven dan niet naar het ziekenhuis te komen en de arts kan via het scherm uitslagen bespreken en met de patiënt de behandeling bespreken. Dat we deze mogelijkheid kunnen bieden, komt nu bij de tweede golf goed van pas.”

Veilig bezoek

Patiënten en bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid in het ziekenhuis. In het ziekenhuis zijn alle maatregelen genomen om afspraken voor zowel patiënt als zorgverlener veilig te laten verlopen. Zo worden patiënten en bezoekers gescreend bij de ingang, zorgt het ziekenhuis ervoor dat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn en dragen bezoekers en medewerkers sinds 2 oktober een mondkapje. Op de website van het ziekenhuis staat meer informatie over de maatregelen en een overzicht van de veel gestelde vragen over afspraken, behandelingen en bezoek.

Home

Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Wij willen onze patiënten écht begrijpen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,560VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.5 ° C
12.8 °
10.5 °
93 %
2.2kmh
100 %
vr
12 °
za
10 °
zo
7 °
ma
7 °
di
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.