Purmerend

Nieuwe bomen langs de Purmerweg “weer een kenmerkende laan”

Purmerend – Het was in september 2015 voor veel Purmerenders een droevig gezicht. De hele laan met populieren werd gekapt om woningbouw op de Klein Where mogelijk te maken. Er werd druk uitgeoefend op de gemeente om hier mee te stoppen maar die gaf toentertijd niet thuis. Wel gaf de gemeente aan dat er bomen teruggeplant zouden worden.

Wethouder Tijmstra laat nu weten aan de gemeenteraad dat er in het najaar nieuwe bomen geplant worden langs de Purmerweg. Maar dat blijkt wel ingewikkeld te zijn geweest: “In eerdere memo’s bent u op de hoogte gesteld dat het terug planten van bomen op deze plek ingewikkeld is vanwege een aantal factoren, zoals de aanwezigheid van kabels en leidingen, bodemgesteldheid en afstand tot de weg. Inmiddels is er een ontwerp gereed dat rekening houdt met deze factoren.”

De laan zal bestaan uit Lindes, Rode Esdoorns, Zachte berken en Zwarte Elsen. De vier Zachte Berken zullen bij de twee ingangen van de Klein Where geplant worden. Als dijkbeplanting heeft de gemeente de Lijsterbes, Berk, Meidoorn, Vlier, Hazelaar, Wilg en de Geoorde Wilg ingetekend in het geheel.

Tijmstra: “Door deze bomen aan te planten wordt de Purmerweg weer een kenmerkende laan met beeldbepalende en gezonde bomen.”

Klik op het plaatje voor een grotere versie.

Archieffoto RegioPurmerend september 2015

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.