11.6 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeRegionaalAlle mobiels gaan weer af: overheid zendt maandag NL-Alert controlebericht uit

Alle mobiels gaan weer af: overheid zendt maandag NL-Alert controlebericht uit

Regionaal – Maandag 7 december 2020 rond 12:00 uur zendt de overheid een zogenaamde NL-Alert controlebericht uit. Zo weet iedereen hoe NL-Alert op hun mobiel klinkt en eruit ziet. De overheid zendt twee keer per jaar het NL-Alert controlebericht uit.

Zo werden vorig jaar 174 daadwerkelijke NL-Alerts uitgezonden, in 2013 waren dit er 33. Dit is een positieve ontwikkeling: Nederlanders worden bij steeds meer noodsituaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer, op hun mobiel gewaarschuwd en geïnformeerd. Uit onderzoek blijkt dat ruim 8 op de 10 Nederlanders het waarderen dat een NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie.

In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Op 14 december 2012 werd NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er 899 NL-Alerts uitgezonden bij ongeveer 450 incidenten. 

NL-Alert spoort aan tot actie

9 op de 10 Nederlanders lezen het NL-Alert direct na ontvangst. “Het is een goed teken dat mensen de urgentie van een NL-Alert voelen,” zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad. Het Veiligheidsberaad is het landelijk bestuurlijk platform van de veiligheidsregio’s. “Veiligheidsregio’s zetten NL-Alert alleen in bij situaties waarbij mensen direct in actie moeten komen om zichzelf en anderen in veiligheid te brengen. In een NL-Alert staat daarom altijd wat je moet doen. Mijn oproep is dan ook: kom meteen in actie bij een NL-Alert.”

Wil je weten hoe je NL-Alert op je mobiel instelt. Bekijk de handleiding op crisis.nl.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,905FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.6 ° C
12.9 °
9.5 °
61 %
1.8kmh
53 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.