Purmerend

Brand in transformatorhuisje stadsverwarming kwam door falende schakelaar

Purmerend – De brand in een transformatorhuisje bij de gasgestookte hulpcentrale aan de verbindingsweg op 9 december om 19:30 uur kwam mogelijk door een inkomende schakelaar die heeft gefaald. Hierdoor kwam een deel van Purmerend in de kou te zitten.

De exacte oorzaak wordt nog onderzocht maar mogelijk kan dit komen door een afwijkende spanning van het hoogspanningsnet. Ten tijde van de brand was er een korte afwijkende spanning op het electriciteitsnet.

Als gevolg van de brand en stroomstoring vielen de warmteproductie-installaties van stadsverwarming uit. Rond 22.00 uur waren de warmteproductie- installaties weer in bedrijf en kwam de warmtelevering weer langzaam op gang. Rond 01.00 uur was nagenoeg overal de warmtelevering weer hersteld.

Inmiddels is het gehele transformatorhuisje vervangen en weer operationeel. SVP doet samen met de verzekering en Liander, als eigenaar van de inkomende schakelaar, verder onderzoek naar de oorzaak. “Als de oorzaak volledig bekend is, worden maatregelen overwogen om te voorkomen dat een zodanig voorval zich nogmaals kan voordoen”, schrijft de gemeente Purmerend.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.