8.3 C
Purmerend
zondag 2 april 2023
HomePurmerendBrand in transformatorhuisje stadsverwarming kwam door falende schakelaar

Brand in transformatorhuisje stadsverwarming kwam door falende schakelaar

Purmerend – De brand in een transformatorhuisje bij de gasgestookte hulpcentrale aan de verbindingsweg op 9 december om 19:30 uur kwam mogelijk door een inkomende schakelaar die heeft gefaald. Hierdoor kwam een deel van Purmerend in de kou te zitten.

De exacte oorzaak wordt nog onderzocht maar mogelijk kan dit komen door een afwijkende spanning van het hoogspanningsnet. Ten tijde van de brand was er een korte afwijkende spanning op het electriciteitsnet.

Als gevolg van de brand en stroomstoring vielen de warmteproductie-installaties van stadsverwarming uit. Rond 22.00 uur waren de warmteproductie- installaties weer in bedrijf en kwam de warmtelevering weer langzaam op gang. Rond 01.00 uur was nagenoeg overal de warmtelevering weer hersteld.

Inmiddels is het gehele transformatorhuisje vervangen en weer operationeel. SVP doet samen met de verzekering en Liander, als eigenaar van de inkomende schakelaar, verder onderzoek naar de oorzaak. “Als de oorzaak volledig bekend is, worden maatregelen overwogen om te voorkomen dat een zodanig voorval zich nogmaals kan voordoen”, schrijft de gemeente Purmerend.

Relevant artikel:4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
8.3 ° C
10.6 °
7 °
70 %
2.7kmh
21 %
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.