7.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
HomePurmerendPurmerend lijkt zich te schikken naar de avondklok

Purmerend lijkt zich te schikken naar de avondklok

Purmerend – Vooral rond de binnenstad van Purmerend was de politie gisteravond actief met het controleren van mensen of ze wel een reden hadden om tijdens de avondklok buiten te zijn. Purmerend lijkt zich te schikken naar de avondklok.

Het was een surrealistisch beeld tijdens de eerste uren van de avondklok. Lege bussen van EBS die voorbijreden, maaltijdbezorgers onderweg naar klanten, een fietser die probeert zoveel als mogelijk uit het zicht te blijven van de politie maar vooral lege straten en erg weinig autoverkeer.

Ook op de bekende hangplekken waar jongeren zich normaliter ophouden om met elkaar te ‘chillen’ was er tijdens ons bezoek niemand te vinden. Een man met een aangelijnde hond geeft aan dat hij eerder met de hond is gaan wandelen. “Dit moet je natuurlijk gewoon meemaken. Ik zie wel dat het veel rustiger is dan normaal. Straks nog even een rondje.”

Hoeveel boetes er in Purmerend tijdens de eerste dag van de avondklok uitgeschreven zijn is nog onbekend. In ieder geval zijn vijf tieners op de Koemarkt op de bon geslingerd omdat ze een statement wilden maken.

https://twitter.com/WikaviFoto/status/1353117088559345666

Handhaving

Handhavers krijgen vanuit de landelijke overheid pas vanaf maandag de bevoegdheid om te gaan handhaven op de avondklok. Lokaal moet in overleg met de driehoek worden geregeld hoe en waar de handhavers worden ingezet. Eerder gaf Burgemeester Bijl in een interview met Regio Purmerend aan dat in eerste aanleg de politie hier voor verantwoordelijk is. Of deze bevoegdheid toch wordt ingezet zal maandag moeten blijken.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,205FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.7 ° C
8 °
7.2 °
83 %
3.6kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
10 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.