Purmerend

Purmerend lijkt zich te schikken naar de avondklok

Purmerend – Vooral rond de binnenstad van Purmerend was de politie gisteravond actief met het controleren van mensen of ze wel een reden hadden om tijdens de avondklok buiten te zijn. Purmerend lijkt zich te schikken naar de avondklok.

Het was een surrealistisch beeld tijdens de eerste uren van de avondklok. Lege bussen van EBS die voorbijreden, maaltijdbezorgers onderweg naar klanten, een fietser die probeert zoveel als mogelijk uit het zicht te blijven van de politie maar vooral lege straten en erg weinig autoverkeer.

Ook op de bekende hangplekken waar jongeren zich normaliter ophouden om met elkaar te ‘chillen’ was er tijdens ons bezoek niemand te vinden. Een man met een aangelijnde hond geeft aan dat hij eerder met de hond is gaan wandelen. “Dit moet je natuurlijk gewoon meemaken. Ik zie wel dat het veel rustiger is dan normaal. Straks nog even een rondje.”

Hoeveel boetes er in Purmerend tijdens de eerste dag van de avondklok uitgeschreven zijn is nog onbekend. In ieder geval zijn vijf tieners op de Koemarkt op de bon geslingerd omdat ze een statement wilden maken.

Handhaving

Handhavers krijgen vanuit de landelijke overheid pas vanaf maandag de bevoegdheid om te gaan handhaven op de avondklok. Lokaal moet in overleg met de driehoek worden geregeld hoe en waar de handhavers worden ingezet. Eerder gaf Burgemeester Bijl in een interview met Regio Purmerend aan dat in eerste aanleg de politie hier voor verantwoordelijk is. Of deze bevoegdheid toch wordt ingezet zal maandag moeten blijken.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.