10 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomePurmerendFacebookgroep Stadsverwarming Purmerend klachten dossier groeit als kool

Facebookgroep Stadsverwarming Purmerend klachten dossier groeit als kool

Purmerend – Cees Baerts en Ab van den Hazel van Broca Media zijn sinds een week de Facebookgroep Stadsverwarming Purmerend klachten dossier begonnen omdat ze van mening zijn dat er nog heel veel verbeterd kan worden bij de Stadsverwarming. Al sinds de oprichting van de groep stromen de dossiers en klachten binnen en melden mensen zich aan, zegt Cees Baerts in een interview met Regio Purmerend. “Van sommige dossiers en/of klachten die wij binnen heb gekregen lusten de honden geen brood.”

Cees en Ab storen zich aan de politiek en met name de wethouder die in de gemeenteraad met een fantastisch rapportcijfer kwam over de dienstverlening. “Dan gaan wij navraag doen bij de gemeente over hoe dit onderzoek is gedaan, dan hebben ze daar geen idee van en worden wij doorverwezen naar de Stadsverwarming maar ook daar krijgen wij ontwijkende antwoorden. We hebben ongeveer negentien e-mails en diverse telefoontjes naar de wethouder en de afdeling communicatie van Stadsverwarming gestuurd, maar zijn eigenlijk geen stap verder gekomen. Inmiddels is de PVV Purmerend al in de pen geklommen en heeft al schriftelijke vragen hierover gesteld omdat ze van mening zijn dat dit best wel relevante vragen zijn.”

Het incassobeleid van de stadsverwarming is, volgens Cees, harder dan de meeste gerechtsdeurwaarderskantoren. “Neem je klanten eens serieus, geef ze een goed gevoel en luister naar ze.” Ab ziet dat bij de meeste mensen verwarming niet leeft. “Alles gaat met een automatische incasso en dan hebben mensen daar niet echt zicht meer op. Cees heeft 9% verhoging gehad in 2021 terwijl het gebruik ongeveer hetzelfde is gebleven.” Ook de maandelijks terugkerende administratiekosten zijn de twee een doorn in het oog. “Volgens rechterlijke uitspraken mag dit helemaal niet en toch gebeurt het.”

Eerder gaf de gemeente Purmerend aan dat er een korting van €63,00 per huishouden zou komen. “Ik heb werkelijk geen idee waar die korting is gebleven. Die korting lijkt wel een sigaar uit eigen doos. Wij willen gewoon duidelijkheid en antwoorden op alle vragen die leven bij de mensen.”

Bijna direct na de lancering van de Facebookgroep kwam er een uitnodiging tot een gesprek met de Stadsverwarming. “Deze is aanstaande maandag. Er staat geen gespreksonderwerp in maar we zijn er wel blij mee. Vergeet niet dat de gemeente 100% aandeelhouder is van de Stadverwarming en de gemeente dat zijn wij.”

Cees en Ab roepen iedereen op om met klachten over de Stadsverwarming Purmerend zich te melden. “We gaan onze tanden erin zetten.” De Facebookgroep is hier te vinden.

Relevant artikel:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Ik zou graag klachten SVP willen melden maar ik heb geen Facebook, kan dit ook via mail?

    Had op chat gedrukt maar zie niets, Lydia Fritz

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
10 ° C
10.6 °
9.4 °
94 %
1.3kmh
100 %
vr
10 °
za
8 °
zo
7 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.