Purmerendwonen

207 nieuwe woningen waarvan 162 sociale huur op binnenwijkse ontwikkellocaties

Purmerend – Het college stelt de raad voor om 207 nieuwe woningen op de 7 binnenwijkse ontwikkellocaties te ontwikkelen. 162 van deze woningen zijn bestemd voor sociale huur. De gemeenteraad neemt naar verwachting 18 februari een besluit.

De binnenwijkse ontwikkellocaties liggen in de bestaande buurten van Purmerend. De raad heeft in 2019 besloten deze locaties te onderzoeken voor herontwikkeling. Het gaat om de Aletta Jacobslaan, Koggenland, Luitje Broekemastraat, Riekstraat/Gaffelstraat, Tarwestraat, Torenmolen 9 en Overwheersepolderdijk 4. Wethouder Kroese: ‘De woningnood is groot in onze stad, vooral in de sociale sector. Met deze ontwikkelingen laten we duidelijk onze focus op de sociale huur zien. Bijna 80% van de te ontwikkelen woningen zijn sociale huurwoningen. Door deze ontwikkeling krijgen straks 207 huishoudens een plek.’ 

In gesprek met omwonenden

Bewoners zijn al vroegtijdig betrokken bij de beoogde ontwikkeling in hun buurt. Zij krijgen immers veelal te maken met zaken als nieuwe buren, een ander uitzicht en meer verkeer. Binnen de gestelde kaders dachten zij mee over hoogte, doelgroep en waar de nieuwbouw op het beschikbare perceel zou kunnen komen te staan. ’Dit soort ontwikkelingen in bestaande buurten veranderen de leefomgeving van de omwonenden en dat is ingewikkeld. Hoewel er nog altijd tegenstanders zijn, hebben de vele gesprekken die gevoerd zijn wel geleid tot ontwikkelingen die recht doen aan alle belangen.’ Aldus wethouder Kroese.

Vervolg

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college wordt per locatie een bestemmingsplanprocedure opgestart. Dit betekent dat de bestemming van de grond wordt gewijzigd naar wonen en op drie locaties naar wonen gecombineerd met een maatschappelijke bestemming. Ook worden de plannen in detail uitgewerkt. Bij het verder uitwerken van de plannen blijft de gemeente in contact met bewoners over keuzes in bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte, architectonische uitgangspunten of het voorkomen en verminderen van bouwoverlast.

Meer informatie over deze projecten is hier te vinden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Mooi hoor……..
  Maar er zijn behalve de lange wachttijden voor een sociale huurwoning in Purmerrnd (>10 jaar) twee grote problemen, die nu toch echt (nog) spelen.
  *College Purmerend: “Statushouders houden voorrang op sociale huurwoningen”(17.10.2018)
  *Regio staat voor grote opgave opvang asielzoekers (16.12.2020)
  ln eerste instantie dienen op korte termijn in totaal 417 extra opvangplekken in Noord-Holland te worden gerealíseerd. Voor Purmerend/Beemster zal voor 2021 de opgave om statushouders te huisvesten liggen rond de 100/125.

  Je zult maar “regulier” op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning: sta je na járen bijna bovenaan en hopla, stuiter je zo 100-en plaatsen terug.

  *

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: