29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendPurmerenders krijgen volgend jaar 33 euro korting van de Stadsverwarming

Purmerenders krijgen volgend jaar 33 euro korting van de Stadsverwarming

Purmerend – De Stadsverwarming Purmerend heeft afgelopen jaar voor het eerst winst gemaakt. Een gedeelte van deze winst wordt teruggegeven aan de Purmerenders. Het gaat hierbij om een vast bedrag van 33 euro per huishouden over het jaar 2020.

SVP heeft voor het eerst winst gemaakt. Een gedeelte van de winst wordt gebruikt om de financiële positie van het bedrijf te verbeteren. Een bedrag van 7 ton wordt uitbetaald aan de Gemeente Purmerend (100% aandeelhouder van SVP ) als dividend-uitkering. €900.000 zal worden verdeeld onder de Purmerendse huishoudens met een aansluiting op het stadsverwarmingsnet.

Hoe hoog de rekening voor stadsverwarming in 2020 exact gaat uitvallen, is nog niet te zeggen. Het tarief wordt deels bepaald door de warmteprijzen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Deze waakhond van de overheid bepaalt eind december het maximale tarief dat warmteleveranciers als SVP mogen doorberekenen aan consumenten. Onze stadsverwarming belast meestal 100% van dat tarief door aan de Purmerendse huishoudens. De verwachting is, dat dat ook komend jaar het geval zal zijn.

Energiebelasting vanuit Den Haag

ACM kon aan Regio Purmerend nog geen mededeling doen of het maximale tarief voor volgend jaar hoger of lager zal gaan uitvallen dan in 2019. “De verlaging van de energiebelasting op elektra en de verhoging van de energiebelasting op aardgas die vanuit het rijk is opgelegd, heeft geen gevolgen voor de warmteprijzen”, aldus de autoriteit. “Belastingen staan hier buiten en hebben geen invloed op de door ons vastgestelde maximale warmtetarieven. En daarmee ook niet op het maximale tarief dat een leverancier van stadsverwarming mag berekenen aan een consument.”

Relevant artikel:

Stadsverwarming kan warmte nog niet goedkoper aanbieden Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.