Purmerend

Purmerendse kopschopper krijgt half jaar cel

Purmerend – De rechtbank in Alkmaar heeft de 20-jarige F. K. uit Purmerend veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf voor uitgaansgeweld op de Koemarkt. De man heeft op 27 september 2020 tijdens het uitgaan zich schuldig gemaakt aan het plegen van openlijk geweld.

Het Openbaar Ministerie eiste 4 maanden cel maar de rechtbank was van oordeel dat vanwege de ernst van het bewezen verklaarde gedrag, in het bijzonder het feit dat de dader meermalen hard tegen het hoofd van het slachtoffer heeft geschopt, niet met een lagere straf kan worden volstaan dan een gevangenisstraf van zes maanden.

Een getuige heeft de intensiteit waarmee herhaaldelijk tegen het hoofd van de aangever werd geschopt, omschreven als het keihard trappen tegen een voetbal.

Ook speelde mee bij de strafbepaling dat K. niet op enig moment verantwoording heeft willen afleggen voor zijn handelen of dat hij het laakbare daarvan inziet en/of berouw heeft. K. zou al eerder voor geweldsdelicten en uitgaansgeweld zijn veroordeeld.

Aan dit ernstige, nodeloze geweld heeft het slachtoffer slechts een gebroken neus overgehouden. Dat het daarbij is gebleven en hij niet ernstiger gewond is geraakt is te danken aan het gegeven dat het slachtoffer direct in foetushouding is gaan liggen met de armen om zijn hoofd.Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.