4.9 C
Purmerend
maandag 26 februari 2024
HomePurmerendVoorjaarskermis Purmerend 2021 onder voorbehoud naar Leeghwaterpark

Voorjaarskermis Purmerend 2021 onder voorbehoud naar Leeghwaterpark

Purmerend – Of de voorjaarskermis in Purmerend van 7 t/m 16 mei door kan gaan is nog maar de vraag. Hiervoor is de gemeente afhankelijk van de dan geldende maatregelen van de overheid inzake de bestrijding van het Coronavirus. Als de kermis doorgaat, vindt deze niet plaats in de binnenstad, maar in het Leeghwaterpark.

Vorig jaar gingen de Purmerendse kermissen niet door vanwege de coronamaatregelen. Corona zorgt natuurlijk nog steeds voor veel onzekerheid. Of de kermis dit jaar wel kan plaatsvinden, is nog maar de vraag. Maar mocht deze wel doorgaan dan zullen er extra maatregelen in acht genomen dienen te worden om een kermis op een veilige en verantwoorde wijze te laten plaatsvinden.

Als de kermis door mag gaan is een afgesloten kermisterrein waarschijnlijk een vereiste. Dan kan het aantal bezoekers worden gereguleerd en is het mogelijk voor bezoekers om 1,5 meter afstand te houden.

Voor de voorjaarskermis heeft de gemeente alvast een draaiboek uitgewerkt op basis van de nu bekende maatregelen. Een afgesloten kermisterrein met toegangscontrole, een maximumaantal bezoekers gelijktijdig op het terrein, vaste looproutes voor het publiek, een ruimere opzet en bredere looppaden. Mochten dit voorjaar andere of aanvullende maatregelen gelden, dan bekijkt de gemeente of en hoe de kermis kan doorgaan volgens de regels.

Reden voor verplaatsing naar Leeghwaterpark

Wanneer horeca en detailhandel de deuren weer kunnen openen, wil de gemeente hen alle ruimte geven om optimaal te kunnen draaien. Voor een kermis in de binnenstad zouden horecaondernemers hun zomerterras moeten weghalen. Bovendien is de binnenstad tijdens de kermis verminderd bereikbaar en dat is juist dan niet wenselijk.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Er mogen geen vergunningen afgegeven voor dergelijke evenementen dus zeg maar dag met je handje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.9 ° C
6.1 °
4 °
81 %
4kmh
96 %
ma
5 °
di
7 °
wo
10 °
do
10 °
vr
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.