Purmerend

Voorjaarskermis Purmerend 2021 onder voorbehoud naar Leeghwaterpark

Purmerend – Of de voorjaarskermis in Purmerend van 7 t/m 16 mei door kan gaan is nog maar de vraag. Hiervoor is de gemeente afhankelijk van de dan geldende maatregelen van de overheid inzake de bestrijding van het Coronavirus. Als de kermis doorgaat, vindt deze niet plaats in de binnenstad, maar in het Leeghwaterpark.

Vorig jaar gingen de Purmerendse kermissen niet door vanwege de coronamaatregelen. Corona zorgt natuurlijk nog steeds voor veel onzekerheid. Of de kermis dit jaar wel kan plaatsvinden, is nog maar de vraag. Maar mocht deze wel doorgaan dan zullen er extra maatregelen in acht genomen dienen te worden om een kermis op een veilige en verantwoorde wijze te laten plaatsvinden.

Als de kermis door mag gaan is een afgesloten kermisterrein waarschijnlijk een vereiste. Dan kan het aantal bezoekers worden gereguleerd en is het mogelijk voor bezoekers om 1,5 meter afstand te houden.

Voor de voorjaarskermis heeft de gemeente alvast een draaiboek uitgewerkt op basis van de nu bekende maatregelen. Een afgesloten kermisterrein met toegangscontrole, een maximumaantal bezoekers gelijktijdig op het terrein, vaste looproutes voor het publiek, een ruimere opzet en bredere looppaden. Mochten dit voorjaar andere of aanvullende maatregelen gelden, dan bekijkt de gemeente of en hoe de kermis kan doorgaan volgens de regels.

Reden voor verplaatsing naar Leeghwaterpark

Wanneer horeca en detailhandel de deuren weer kunnen openen, wil de gemeente hen alle ruimte geven om optimaal te kunnen draaien. Voor een kermis in de binnenstad zouden horecaondernemers hun zomerterras moeten weghalen. Bovendien is de binnenstad tijdens de kermis verminderd bereikbaar en dat is juist dan niet wenselijk.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

4 commentaren

  1. Mooie K.. wethouder dat ie het niet wist van die vergunningen droplul

  2. Er mogen geen vergunningen afgegeven voor dergelijke evenementen dus zeg maar dag met je handje

  3. Mag hopen dat ze daar mogen staan voor een scheet en drie kinkers

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: