4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomePurmerendPurmerender veroordeeld tot 2 maanden cel voor openlijke geweldpleging op het Museumplein

Purmerender veroordeeld tot 2 maanden cel voor openlijke geweldpleging op het Museumplein

Purmerend – Een 22-jarige man uit Purmerend stond de afgelopen periode tweemaal voor de rechter voor zijn aanwezigheid tijdend de rellen op het museumplein begin dit jaar. Eerst op verdenking van openlijke geweldpleging op 17 januari, later voor hetzelfde feit op 24 januari. Hij is bij elkaar opgeteld veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft op dit moment meer dan zestig verdachten gedagvaard wegens hun betrokkenheid bij de rellen op het Museumplein op 17 en 24 januari. Het merendeel van diegenen die al voor de rechter hebben gestaan op verdenking van openlijke geweldpleging en het negeren van een bevel van de politie, is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Van de veertig meerderjarige verdachten die inmiddels in Amsterdam voor de rechter hebben gestaan, zijn er 31 veroordeeld, de meesten tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van enkele weken. De rechter sprak twee verdachten vrij en zeven zaken werden aangehouden omdat de rechter nog de verbalisanten of getuigen wilde horen. Het OM heeft op dit moment in zes zaken hoger beroep ingesteld.

Ook de komende tijd zijn er nog zittingen met betrekking tot de rellen op het Museumplein. Vandaag, 2 maart stonden er drie verdachten op zitting en op 3 maart vijf. Op 4 maart staan er ook vijf verdachten op zitting, onder wie een man die ervan verdacht wordt met een ploertendoder op een politiepaard te hebben geslagen. Deze laatste zaak betreft overigens een pro forma zitting, de zaak wordt dan dus nog niet inhoudelijk behandeld. Volgende week staan op  8, 9 en 10 maart opnieuw verdachten voor de rechter.

De meerderjarigen – allen man – die zijn gedagvaard variëren in leeftijd van 18 tot 71 jaar, maar het zijn vooral twintigers en dertigers. Slechts veertien mannen zijn woonachtig in Amsterdam, de anderen komen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Friesland, Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland.

Ook de afgelopen zondagen heeft de politie diverse keren op het Museumplein ingegrepen. Afgelopen zondag werden daarbij zeventien aanhoudingen verricht.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.