BeemsterPurmerend

Unesco maakt bezwaar tegen naamswijziging: Purmerend verder onder de naam Beemster

Purmerend/Beemster – Unesco heeft vorige week officieel bezwaar gemaakt tegen de naamswijziging van het werelderfgoed “Droogmakerij De Beemster”. Dit blijkt uit stukken die in handen zijn van Regio Purmerend. Omdat het moment van de fusie in rap tempo nadert, hebben de college’s van Purmerend en Beemster besloten om vanaf 1 januari 2022 verder te gaan onder de naam Beemster.

Het “Unesco-dossier”, was korte tijd in te zien op de website van de Gemeente Purmerend. Niet alleen bleek het college in te stemmen met een naamswijziging. Ook is er met spoed de opdracht gegeven om het net nieuwe logo van de gemeente te vervangen met een nieuw logo met de naam Beemster. De koe blijft wel behouden.

Een rechtszaak van Unesco – om de naams-identiteit van de Beemster te bewaren – zal een vertraging van jaren opleveren, zo staat te lezen in de stukken. Tijd die er niet is, want op 1 januari 2022 moet de fusie van de twee gemeenten een feit zijn.

Omdat het briefpapier, visitekaartjes, panelen en bestickeringen al waren gedrukt, zal er een nieuw budget worden aangevraagd van een kleine 100.000 euro.

De naamswijziging zal vanavond – 1 april 2021 – tijdens de informatiebijeenkomst presentatie voorontwerp partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Beemster – bekend worden gemaakt.

Noot van de redactie:

Dit item was uiteraard een 1 april grap naar aanleiding van de fusie Purmerend en Beemster.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: