Purmerend

Purmerendse huisarts verstuurt 200 verkeerd geadresseerde uitnodigingen vaccinatie COVID-19

Purmerend – Een Purmerendse huisarts verstuurde begin deze week rond de 200 uitnodigingen voor de COVID-19 vaccinatie. Door een fout zijn deze uitnodigingen verstuurd naar verkeerde adressen.

Op Social Media verschenen woensdag en donderdag een aantal meldingen van mensen die een uitnodiging voor het Corona-vaccin ontvingen met daarop een onbekende naam. Door een kort oproepje op Facebook kwamen binnen twee dagen 19 van deze meldingen aan het licht.

De uitnodigingen van de afgelopen week zijn verstuurd naar alle patiënten welke normaal een griep-vaccinatie zouden krijgen en nog geen Covid-vaccinatie ontvangen hebben. De adressen voor deze uitnodigingen voor het vaccin worden aangeleverd door de huisartsen en worden -in het grootste deel van de gevallen- verwerkt door Hét Verzendhuis.

Onderzoek door Regio Purmerend leidde naar een huisartsenpraktijk in de wijk Overwhere. Tijdens het sorteren van het Excelformulier met namen en adressen is er een fout gemaakt. Hierdoor zijn er verkeerde namen gekoppeld aan de adressen. De praktijk betreurt de fout enorm.

Vandaag zijn er voor alle 200 geadresseerden nieuwe uitnodigingen verstuurd. Deze zullen zaterdag of dinsdag in de brievenbussen liggen. Mensen die deze week een uitnodiging hebben ontvangen met een verkeerde naam, worden verzocht deze te vernietigen. Melding maken bij GGD of huisarts dat je een uitnodiging voor een ander hebt ontvangen, is in dit geval niet nodig.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.