Regionaal

Kabinet bevestigt de eerder aangekondigde versoepelingen – pauzeknop niet nodig

Regionaal – Demissionair minister De Jonge gaf vandaag om 12:00 uur een extra persconferentie waarin hij de eerder aangekondigde nieuwe versoepelingen bevestigt. De versoepelingen gaan dus definitief in per woensdag 19 mei.

Minister De Jonge maakte vanmiddag bekend dat er een goede daling in het aantal besmettingen van 30% is ten opzichte van piek. Het kabinet zal geen gebruik maken van de zogenoemde pauze knop. De daling is grotendeels het effect vaccinatie. Wel voorzichtigheid geboden, er zijn op dit moment in Nederland nog 145.000 mensen besmettelijk. 2200 van hen liggen in het ziekenhuis. “Toch is het op dit moment al verantwoord om deze stap te zeggen”, aldus De Jonge. “Als de daling verder doorzet, zal de volgende stap naar alle waarschijnlijk over 3 weken worden aangekondigd. Als het sneller kan, dan wordt het ook eerder doorgevoerd.”

Over of het voortgezet onderwijs eerder dan gepland volledig open kan gaan, krijgt het kabinet dit weekend advies. Het OMT wordt dit weekend gevraagd onder welke voorwaarden de 1,5 meter regel in het voortgezet onderwijs zou kunnen worden losgelaten.

Vanaf woensdag mogen:

  • De terrassen weer open van ’s ochtends vroeg tot 20:00 uur
  • Zijn alle contactberoepen – inclusief sekswerkers – weer toegestaan
  • Gaan alle buitenlocaties weer open met een maximum van 30 personen
  • Mogen vanaf donderdag 20 mei de bibliotheken weer open
  • Gaan binnensport locaties weer open met een maximum van 30 personen
  • Vervalt het advies om openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.