Purmerend

Oranjegekte barst los in Purmerend

Purmerend – De hele linkergalerij op de 9e verdieping aan de Anne Franklaan is versierd in oranje vlaggetjes en aan de reling hangen de vlaggen, maar ook op het Ommeland heeft de gekte toegeslagen. Buren slaan de handen ineen om het zo gezellig mogelijk te maken voor de aankomende Europees Kampioenschap voetbal.

“Ik ben nou eenmaal een oranjegek. Gewone voetbalclubs interesseren mij niet maar het Nederlands elftal – mannen en vrouwen, jong oranje aanmoedigen, dat zit gewoon in mijn bloed. Ik heb vrij genomen voor de aankomende drie wedstrijden. Dat pakken ze me niet af”, zegt Marco Nieukoop, bewoner aan de Anne Franklaan. “Ik heb er 174 euro ingestoken.” Eigenlijk wil Marco de hele flat versieren. “Daar gaan we nog naar kijken.”

Zijn vriendin, Desiree Brevé, is niet echt een liefhebber maar ondergaat de oranjegekte graag. “Ik kijk wel gewoon met de wedstrijden mee maar als er gescoord wordt, dan juich ik niet echt mee met Marco. Dat is echt zijn ding.”

Tekst gaat door onder foto

Desiree en Marco

Ommeland

Ook op het Ommeland in de Purmer-Zuid zijn door een aantal buren de handen ineengeslagen. Daar schijnen zelfs de gevelverlichtingen in de oranje kleur. “De vlaggetjes zijn gesponsord door Jasmijn Haarstudio die daar aan huis een eigen studio heeft. We waren al die coronadingen zo zat dat we echt zin in hadden om een feestje van het EK te maken.”, zegt een van de bewoners. “Onze straat is ook aangemeld bij de Veronica oranje tuin verkiezing.”

Ommeland in de avond

Oproep

Heeft u ook met uw buren de handen ineengeslagen en kleurt uw straat ook oranje? Mail dan uw foto’s en een kleine begeleidende tekst naar [email protected]. Volgende week besteden wij wederom een artikel hieraan en mogelijk nemen wij dan uw straat, buurt of galerij in het artikel mee.

Fotografie: Regio Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

 1. De straten hangen vol met oranje vlaggetjes en andere versieringen.
  Het EK voetbal komt er weer aan.
  Maar pas op: de oranje uitgedoste straten kunnen heel gevaarlijk zijn.
  De vlaggetjes en andere slingers zijn vaak gemaakt van brandbaar materiaal.
  Kijk dus uit bij het aanschaffen van de versiering.
  Op de verpakkingen staat of de versiering brandveilig is.
  Ook kun je ze beter niet ophangen aan verlichting of apparaten die warm worden.
  Als de vlaggetjes met ijzerdraad worden opgehangen kunnen ze minder snel naar beneden vallen bij brand.
  Mochten er toch brandbare slingers in de straat hangen, moet de brandweer er wel goed langs kunnen als het mis gaat: de slingers moeten minimaal 4 meter hoog worden opgehangen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: