112MonnickendamPurmerend

Politie pakt kippendief: “Kip ik heb je”

Purmerend – De politie heeft onlangs een kippendief aangehouden, nadat deze kippen van een erf in Purmerend had gestolen. Diefstal van vee uit de weide is als strafverzwarende omstandigheid genoemd in het Wetboek van Strafrecht.

Omdat de eigenaar van de kippen camerabewaking had op zijn erf, was het niet moeilijk om zowel het kenteken als de verdachte te kunnen achterhalen.

Na overleg en met toestemming van de officier van justitie werd de verdachte, een 29-jarige man uit Monnickendam, thuis bezocht door de politie. Hier bleek hij in bezit van 3 levende kippen, die alle drie door de verdachte waren gestolen. Hierop nam de politie de kippen in beslag en de 29-jarige verdachte werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De kippen werden met de politieauto thuis gebracht naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de 29-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.