BeemsterPurmerend

Gratis zomerzwemmen voor kinderen van minimagezinnen in Purmerend en Beemster

Purmerend – De colleges van Purmerend en Beemster hebben het besluit genomen om aan gezinnen die vallen onder het minimabeleid vrijkaartjes te verstrekken voor het zomerzwemmen. Het zomerzwemmen houdt in dat kinderen van gezinnen die vallen onder het minimabeleid tijdens de zomervakantie zes keer (gemiddeld eens per week) kunnen zwemmen in het Spurd Leeghwaterbad.

De kaartjes zijn geldig tussen 10 juli en 22 augustus 2021. Voor gezinnen met kinderen onder de 8 jaar worden tevens zes kaartjes beschikbaar gesteld voor een ouder/begeleider boven de 18 jaar. Alle bij de gemeenten bekende gezinnen die hiervoor in aanmerking komen zijn reeds per brief benaderd. Op basis van de ingeleverde kaartjes bij het Spurd Leeghwaterbad, worden de kosten in rekening gebracht en het project geëvalueerd.

In totaal zijn er 960 kinderen (0 – 18 jaar) bekend bij minimagezinnen in Purmerend en 62 in Beemster. Er is tevens geld gereserveerd voor gezinnen die nog niet bij de gemeenten bekend zijn, maar zich mogelijk nog gaan melden. De kosten bedragen € 47.500,- voor Purmerend en € 2.920,- voor Beemster en vallen binnen de begroting van het minimabeleid.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.