Purmerend

Gemeente Purmerend controleert 47 bedrijfspanden op Baanstee Oost

Purmerend – Op woensdag 30 juni 2021 vond een integrale veiligheidscontrole plaats op een deel van Magneet en Netwerk in Purmerend. Hierbij is een groot aantal panden en containers gecontroleerd. Van de 47 gecontroleerde panden was 7 keer een vermoeden van illegale bewoning, dit wordt verder onderzocht.

Waar nodig zijn eigenaren geattendeerd op een brandonveilige situatie en is gevraagd dit op te lossen. Ook is in een ander pand een illegale aansluiting op een meterkast verwijderd. Op vier locaties is op verzoek van de politie de speurhond van de douane ingezet, hier werden geen verdovende middelen aangetroffen. De actie is een samenwerking van de gemeente Purmerend met verschillende partners, zoals de Politie, Douane, Liander, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de Omgevingsdienst IJmond. 
 
Doel van de controle is om de situatie op het terrein in beeld te krijgen en eventuele onrechtmatige activiteiten (ondermijning) tegen te gaan. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.

Er is gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op illegale activiteiten, zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. Tegelijkertijd was het voor de bedrijven ook een mogelijkheid om vragen te stellen over wet- en regelgeving voor hun bedrijf. Van meerdere panden was een vermoeden van illegale bewoning. Daarnaast heeft Liander een illegale aansluiting op een meterkast aangetroffen, deze is verwijderd. Vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zijn adviezen gegeven voor veilig gebruik van de panden, het gaat hier bijvoorbeeld om vluchtroutes en brandpreventieve maatregelen.  
 
Integrale aanpak

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak. De partijen willen samen komen tot een samenhangende en effectieve aanpak van ondermijning in Noord-Holland. Met deze gezamenlijke aanpak worden mogelijke illegale activiteiten op het bedrijventerreinen teruggedrongen. Daarmee worden bedrijventerreinen veiliger en economisch aantrekkelijker. Er zijn en worden meer van dit soort controles uitgevoerd in de hele regio.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.