Wijdewormer

De Dorpsbus doet Neck aan: verslaggevers maken kennis met het dorp en haar bewoners

Wijdewormer/Neck – De Dorpsbus reed vanmorgen even na 10:30 uur Neck binnen. In een met bloemen versierd campertje maken verslaggever Rien Floris en fotograaf Ella Tilgenkamp van het Noordhollands Dagblad iedere vrijdag kennis met een ander dorp in onze provincie. Deze week deed het duo Neck aan.

Met slechts één geplande afspraak op de agenda, is het voor het duo improviseren. Het huiswerk over Neck is natuurlijk wel vooraf gedaan, maar verder weten ze vrij weinig over de gebruiken en de inwoners van het kleine dorpje onder de rook van Purmerend.

De camper nam plek in tegenover het voormalig dorpshuis. De locatie van waar er een afspraak was met de uitbaters van het nieuwe 1456 aan de Noorderweg. Nog voordat Henneke en Rik ten tonelen verschenen, was er al een oudgediende opgetrommeld: Piet Gans.

Lopende encyclopedie Piet vertelde honderd uit over Neck en haar geschiedenis. Van oude verenigingen tot opgedoekte winkels. Van persoonlijke herinneringen tot historische feitelijkheden.

Na een interview met Rik en Henneke (1456), brachten Rien en Ella een bezoek aan Het Dijkhuis en haar bewoners Jaap en Ina. Het voormalig polderhuis, gebouwd in 1826 en gelegen aan het begin van de Ringdijk, is samen met de Neckermolen het enige rijksmonument dat in Wijdewormer gelegen is.

Het artikel is morgen te lezen in het Noordhollands Dagblad.

Update artikel in het NHD hieronder:


Fotografie: Regio Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.