20.6 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
Home112Botsing tussen busje en lijnbus op de Jaagweg

Botsing tussen busje en lijnbus op de Jaagweg

Purmerend – Rond 12:00 uur kwam een zwarte bus in botsing met lijnbus 301 van EBS. Het ongeval gebeurde op de Jaagweg, vlak voor de McDonalds.

Verschillende personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Vooralsnog lijkt het er niet op dat er mensen ernstig gewond zijn geraakt. Zowel het zwarte busje als de lijnbus raakten beschadigd.

De chauffeur van de lijnbus werd door de botsing van zijn stoel geslingerd, waarna de lijnbus onbestuurbaar werd en tegen de vangrail tot stilstand kwam. Het verkeer wordt in beide richtingen over één baan geleid.

Fotografie: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

9 REACTIES

 1. Prachtig die verhalen, buschauffeurs moeten ook leren het knipperlicht te gebruiken, want zij zijn het verleerd

 2. @Busbestuurder;
  “Meer controle en vooral handhaving zou welkom zijn”; dat geldt voor heel Purmerend e.o.

 3. Het is daar rond de Mac trouwens sowieso een en al anarchie is als het om verkeersregels gaat. Ook bromscooterrijders en (brom)fietsers negeren op dat punt meer het rode licht dan dat ze het respecteren. Meer controle en vooral handhaving zou welkom zijn.

 4. Op foto’s op de site van NHD zie ik dat het inderdaad om lijn 304 gaat. De 301 die hier op RegioPurmerend te zien is, is niet bij het ongeval betrokken. Dan gaat het waarschijnlijk wel om het negeren van een rood licht door één van beide partijen. Als ik van mijn eigen ervaringen uit ga en zie hoe vaak medeweggebruikers daar met opzet nog even rood meepakken, dan zet ik toch voorzichtig in op de zwarte bestelbus 😉

 5. @buschauffeur

  Wat Erik de Roos zegt is correct. Het was namelijk niet de 301 maar de 304 die bij de aanrijding betrokken was. Ik was zelf passagier in de lijnbus. De lijnbus is aan de rechter voorkant geraakt door het andere voertuig en is met de linker voorkant tegen de vangrail tot stilstand gekomen.

 6. @Erik de Roos
  Ik weet niet hoeveel waarde ik aan je verhaal moet hechten, maar lijn 301 komt NIET vanuit de Purmer de Jaagweg op. Dat doen alleen de lijnen 304, 307, 309 en Bizzliner 377. Lijn 301 start in Overwhere, gaat via het Stadje naar het Tramplein en rijdt vanaf daar al op de Jaagweg. Het verhaal van een rood licht gaat hier dus helemaal niet op. Als ik de foto’s zo bekijk, zou het logisch zijn dat beide voertuigen elkaar linksvoor geraakt hebben. Maar goed, met zware aanrijdingen kan dat ook anders zijn omdat door de impact van de aanrijding de voertuigen nog rare slingers kunnen maken. Ik was er gelukkig niet bij, dus dat weet ik niet. Maar nogmaals, één ding staat vast: lijn 301 komt NIET via het busbaantje langs het Linnaeuspad uit de Purmer de Jaagweg op! Wat een flauwekul.

  @Dagmar
  Het verbaast mij juist helemaal niet dat bij deze aanrijding de chauffeur uit zijn stoel geslingerd is. Ten eerste hebben buschauffeurs in het OV geen gordel om. Sterker nog: er zit niet eens een gordel op de bestuurdersplaats. Dus ook als een chauffeur hem zou willen dragen, is dat niet mogelijk. Ten tweede: het klapdeurtje waar je het over hebt, is van AliExpress kwaliteit. Het zit met een elektromagneetje vast en klapt soms ook vanzelf al open onder het rijden. Als je daar met je volle gewicht tegen aan valt, houdt dat je niet tegen hoor.

 7. De schuldvraag interesseert mij pas in tweede instantie.
  Ik schrik als ik lees dat de buschauffeur uit zijn stoel is geslingerd: hoe dan??
  De busschauffeur zit tot aan zijn/haar middel ingeboxt: links een raam, achter een wand, voor de voorruit en dashboard en rechts een klapdeur met plateau.
  De mensen in de bus (en ook in het bestelbusje) zullen zich een rolberoerte geschrokken zijn.
  In het artikel wordt gesteld dat er i.i.g. geen ernstig gewonden zijn (Goddank).
  Sterkte allemaal.

 8. Mijn dochter zat in de bus toen het gebeurde. De bus kwam vanaf de Purmer via de busbaan de Jaagweg op, linksaf richting Ilpendam. Zwarte busje reed ook richting Amsterdam. Busje raakte de bus aan de rechterkant, chauffeur werd uit z’n stoel geslingerd en onbestuurbare bus kwam op de verkeerde baan terecht en eindigde tegen de vangrail.
  Iemand heeft een rood licht niet genegeerd, maar lijkt me niet dat het automatisch de schuld van het zwarte busje was.

 9. Frontaaltje, lijkt me. Wel “knap” van de bestuurder van de zwarte bestelbus dat hij een lijnbus op de busstrook in de tegenovergestelde rijrichting frontaal weet te raken en daarvoor ook nog een normale rijbaan voor tegemoetkomend verkeer moet “oversteken”. Onwel geworden? Verblind door de zon? Klapband? Defecte stuurinrichting? Of toch (weer) de beruchte smartphone? De verklaring naar politie en verzekering toe zal ongetwijfeld weer één van de eerstgenoemde kulredenen zijn… Ik hoop dat het goed uitgezocht wordt en dat getuigen die de bestuurder van de zwarte bus met zijn telefoon bezig hebben gezien, zich bij de politie melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,961FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
20.6 ° C
21.1 °
20 °
65 %
0.9kmh
71 %
za
21 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.