20 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendWachtlijst zwemles Spurd opgelopen tot een jaar: "We komen water te kort!"

Wachtlijst zwemles Spurd opgelopen tot een jaar: “We komen water te kort!”

Purmerend – Negenhonderd kinderen staan inmiddels op de wachtlijst bij Spurd om te mogen starten met zwemles. De naweeën van de sluiting van de zwembaden tijdens corona zijn nog steeds voelbaar en een snelle oplossing is er niet.

Bij Spurd krijgen er 1700 kinderen per week zwemles. Zes dagen per week worden er lessen gegeven door 35 verschillende instructeurs. Hoewel het Leeghwaterbad op maximale sterkte draait, en ieder beschikbaar uurtje wordt benut, is de wachtlijst inmiddels opgelopen tot een jaar. Een direct gevolg van de sluiting van de zwembaden tijdens corona.

Freek Eshuis, manager Leeghwaterbad, zou graag willen dat hij een snelle oplossing voorhanden had. “Iedere zaterdag is er afzwemmen voor alle diploma’s om de doorstroom zo snel mogelijk te laten gaan. Er is -tijdens corona- een nieuw reserveringssysteem ontwikkeld, waarbij ouders alle lessen voor hun kind zelf kunnen inplannen. Hierdoor wordt de beschikbare tijd optimaal benut. Ook hebben we genoeg instructeurs.”

Water te kort

Eshuis benadrukt tegen Regio Purmerend dat alle zwembaden in het land met dezelfde problemen kampen. Tijdens de sluiting van de zwembaden konden er geen nieuwe kinderen instromen. Ook liepen de kinderen die al op zwemles zaten een (beperkte) achterstand op, die moest worden ingehaald. Het gevolg is een lange wachtlijst met kinderen die willen beginnen met lessen.

“De enige optie is om de tijd dat er recreatief gezwommen kan worden in te korten”, aldus de manager. “Maar ook dat is niet wenselijk, want ook recreatief zwemmen is zeer belangrijk. Op dit moment komen wij simpelweg water te kort!”

Eshuis vermoedt dat het nog ongeveer een jaar zal duren voordat de wachtlijst weer is teruggebracht naar het niveau van voor corona.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20 ° C
21.2 °
18.9 °
71 %
4.5kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.