9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeBeemsterKandidaats-raadsleden vandaag on tour in de Beemster, morgen in Purmerend "ga...

Kandidaats-raadsleden vandaag on tour in de Beemster, morgen in Purmerend “ga stemmen volgende week”

Beemster – Een opvallende gele schoolbus, wat tafels met koeken en koffie en een paar dozijn kandidaats-raadsleden. Allemaal probeerden ze vandaag de inwoners van de Beemster te overtuigen om te gaan stemmen en het liefst natuurlijk op hun eigen partij. Sommige partijen trekken alles uit de kast om de kiezer te overtuigen. Andere partijen zijn wat summierder in hun uitingen maar de sfeer tussen de verschillende kandidaats-raadsleden zat er wel goed in. Morgen staat de bus in Purmerend.

Lijstrekker Harry Rotgans van de Ouderenpartij AOV Purmerend/Beemster gaat voor goede zorg voor iedereen die het nodig heeft en goede WMO voorzieningen. “Onder mijn leiding als wethouder zijn de WMO voorzieningen in de afgelopen zes jaar goed neergezet. We zijn zelfs de nummer 1 in Nederland en dat wil ik de aankomende 4 jaar zo houden. Wij gaan voor goede voorzieningen voor ouderen, denken we aan een knarrehof (red: een alternatief voor mantelzorg) in de Middenbeemster, woningen voor ouderen in het Van der Valk hotel in de Zuidoostbeemster en natuurlijk het gezondheidscentrum in de Beemster. Als het aan ons ligt zijn deze punten onderdeel van het coalitieprogramma straks.”

Lijstrekker Harry Poppelier van Purmerend Beemster 21 (PB21) ziet meer in de directe democratie door alles te bespreken met de inwoners. “We zijn een systeem aan het ontwikkelen die het mogelijk maakt om dit te bereiken. Dit kan straks via de website en/of een app. Wij bepalen dan de standpunten samen met de inwoners. Dat kan straks allemaal online. Ook zitten we te denken aan videovergaderen met de inwoners. Zo blijft iedereen betrokken.” Verder denkt Poppelier dat Purmerend de Beemster gaat overlopen. “Daar wil onze partij zich met hand en tand tegen verzetten. De Beemster blijft de Beemster.”

Tekst gaat verder onder foto

Fotografie: Regio Purmerend

Ook de nummer 1 van het CDA Purmerend/Beemster Eveiline Tijmstra was aanwezig en de partij gaat voor drie grote speerpunten. “We gaan voor leefbaar wonen door woningen toe te voegen maar ook door te investeren in leefbaarheid dus groen en parken en vooral beter onderhoud van de wegen, straten en fietspaden.” Zorg en samenleving is voor de partij ook een speerpunt. “Waardevolle zorg gaat over de aandacht voor de mens en woonvoorzieningen voor ouderen. Een sterke samenleving gaat over het investeren in sport, cultuur en een sterk verenigingsleven. Daar staan we voor en daar gaan we voor.”

D66 lijstrekker Purmerend/Beemster Mark Intres vindt het vanuit democratisch oogpunt belangrijk dat mensen gaan stemmen. “Ik doe een oproep aan de kiezers om naar de stembus te gaan want deze verkiezingen zijn erg belangrijk voor de toekomst van Purmerend en Beemster. De gemeenteraad gaat de aankomende jaren belangrijk besluiten nemen die het dagelijks leven van onze inwoners gaan raken. En als je gaat stemmen stem dan op D66 want wij staan voor goed onderwijs, gelijke kansen en een gezonde groei van de stad. D66 denkt na over de dag van morgen.”

De nummer 9 Netty Rutz van GroenLinks vindt het belangrijk is dat de partij in de Beemster het groene geluid laat horen. “Dat we laten horen dat er niet alleen agrariërs wonen in de Beemster. Dus in die zin komt GroenLinks daar voor op. Wij laten het geluid horen van het sociale Purmerend.” Verder vraagt de partij aandacht voor mensen die buiten schuld in de schuldhulpverlening zitten. “Daar willen wij voor opkomen.” Carla Brocken, nummer 3, vult aan. “Omdat we echt sociaal en duurzaam zijn. Daar gaan we ons in de gemeenteraad hard voor maken.”

Tekst gaat verder onder foto

Fotografie: Regio Purmerend

Van de Stadspartij Beemster Polder Partij was de nummer 2 Barbara Jonk aanwezig en deze wil de verbinding maken met onze inwoners. “Dat heeft de Beemster Polder Partij altijd gedaan, altijd goed geluisterd naar mensen. Dat deed de Stadspartij Purmerend ook en daarom hebben we de handen ineengeslagen. Het is onze gelijke.” Investeren in veiligheid is voor deze partij belangrijk maar ook een gezondheidscentrum in de Middenbeemster staat op het verlanglijstje. “Wat ook voor ons belangrijk is, is een wethouder agrarische zaken. In het buitengebied van de Beemster liggen opgaves. Daar is echt wel wat aan de hand.”

Lijsttrekker Daniël Pardoen van Forum voor Democratie gaat voor pure vrijheid. “Mensen worden momenteel beteugeld en worden uit elkaar gespleten door de QR pas. Ook worden we door de klimaatgekteregels in zo’n beetje alle gekke hoeken geduwd. Daar zijn wij klaar mee. Mensen moeten hun vrijheid terugkrijgen en zelf kunnen beslissen over de grote topics. Daar staat Forum voor.”

Tekst gaat verder onder foto

Fotografie: Regio Purmerend

Chris Boer, de nummer 1 van Leefbaar Purmerend, staat in de Beemster omdat hij het belangrijk vindt dat iedereen gaat stemmen. “Het is belangrijk om te gaan stemmen op een lokale partij. Lokale partijen staan dicht bij de bevolking. Leefbaar Purmerend wil de hondenbelasting afschaffen en werken aan het openbaar groen. Stem daarom 24 november Leefbaar Purmerend.”

Lijstrekker Thijs Kroese van de PvdA. “Vier jaar geleden zei de PvdA niet wachten maar wonen. Onze grote belofte was het aanpakken van de woningnood. Dat hebben we gedaan door het leveren van een wethouder en dat succes hebben we gehaald en is overweldigend. Daarom vragen wij opnieuw het vertrouwen van de kiezer om door te mogen bouwen aan betaalbaar wonen in een open Beemster en groen Purmerend.”

Morgen, 20 november, staat de opvallende gele schoolbus in Purmerend op de Koemarkt of de Kaasmarkt van 10.00 tot 15.00 uur. Indien u vragen heeft of in discussie wil gaan met de kandidaats-raadsleden dan kan dat morgen hier. Natuurlijk kunt u de partijen ook benaderen door uw vragen te stellen op de websites of op de socials van de partijen.

Relevante artikelen:


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.