24.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePolitiekKandidaats-raadsleden on tour in Purmerend "het is vanaf maandag aan de kiezer"

Kandidaats-raadsleden on tour in Purmerend “het is vanaf maandag aan de kiezer”

Purmerend – Vandaag waren de kandidaats-raadsleden on tour in Purmerend. Gisteren werd de Beemster aangedaan. Allemaal probeerden ze vandaag de inwoners van de Purmerend te overtuigen om te gaan stemmen en het liefst natuurlijk op hun eigen partij. Sommige partijen trokken alles uit de kast om de kiezer te overtuigen. Andere partijen waren wat summierder in hun uitingen. Vandaag was de laatste dag van de tour.

Gisteren sprak Regio Purmerend met verschillende partijen in de Beemster. De partijen die wij gisteren niet konden spreken, kregen vandaag de mogelijkheid om hun pitch te doen naar de kiezer in Purmerend en Beemster.


Jordi Alberts, Lijstrekker van Gemeentebelangen Purmerend (GBP) wil dat er bij elk nieuwbouwproject minstens 40% sociale huur wordt gecreëerd en wil meer zeggenschap voor de inwoners. “Ook willen wij een lagere energierekening en een stadsbus die alle wijken van Purmerend en Beemster verbindt met het centrum van Purmerend. Daarom GBP, voor meer menselijke maat.”

Tekst gaat verder onder foto

Fotografie: Regio Purmerend

De nummer 5 van de Piratenpartij, Ward van Riel, geeft aan dat de Piraten ook Inspiraten zijn. “Wij zijn de raiders van de internetzee.” De nummer 1, Saira Sadloe. “De Piratenpartij komt op voor de burger die vermalen wordt door de overheid. We moeten de ellende in de jeugdzorg stoppen. Op dit moment worden er duizenden kinderen in Nederland uit huis gehaald door Jeugdzorg Nederland. In Purmerend en Beemster gaat het om honderden kinderen. Dit kost miljoenen voor Purmerend per jaar. Alle kinderen moeten terug naar huis. Stem Piraat. Fix-it”

Lijstrekker Manja van der Weit van de VVD geeft aan dat de gemeentelijke politiek heel belangrijk is. “Dit raakt iedereen. De politiek maakt waar we gaan parkeren, die maakt hoeveel belasting wij gaan betalen. En als je dan kiest voor de VVD dan zorgen wij voor een extra parkeergarage. We zorgen voor de korte termijn woningbouw voor jongeren in het Beusebos. Dat is grond die voor nul euro in de boeken staat bij de gemeente. Daar kunnen we snel bouwen en al die andere bouwplannen die er zijn die duren nog jaren. Stem dus vooral VVD.”

Robin Heynen, de nummer 2 van de PVV, wil zorgen dat Purmerenders aan een woning kunnen komen. “Dat we de wachtlijst gaan terugdringen, dat de voorrang voor statushouders komt te vervallen en niet meer wordt gehandhaaft. Ook wil Heynen geen AZC in Purmerend en meer transparante politiek. “Geen achterdeurtjes politiek en zorgen dat Purmerenders meer inspraak krijgen door middel van referenda. Uw vrijheid, uw welvaart, uw welzijn.”

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,961FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
24.7 ° C
26.2 °
24 °
98 %
3.5kmh
84 %
za
24 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.