16.6 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendEen kijkje in het kantoorpand aan de Waterlandlaan dat al meer dan...

Een kijkje in het kantoorpand aan de Waterlandlaan dat al meer dan vijf jaar leegstaat

Purmerend – Een kantoorpand aan de Waterlandlaan staat al sinds 2016 leeg. In het pand hebben vroeger diverse bedrijven gezeten. Aan de gevel hangt alleen nog een bord van een bedrijf wat in administraties doet. Door een brand in de keuken in oktober 2016 is het verval van dit pand begonnen. Bedrijven verlieten het pand door problemen met de verhuurder/eigenaar. Al vijf jaar is er niets gebeurt met het pand en staat het er maar te staan.

In november 2018 heeft Regio Purmerend aandacht besteedt aan dit pand omdat je er gewoon naar binnen kon. De voor- en achterdeur lagen uit het slot. De politie trad toentertijd niet echt meer op vanwege de vele meldingen dat er jongeren in het pand rondhingen: “De gemeente moet het maar uitzoeken, wij doen hier niets meer mee.” In het pand was het een chaos. Muren die eruit zijn geschopt. Veel glas door gebroken ruiten. Verder veel “Chill” plekken en graffiti in de betreffende kantoorruimtes.

De politiek maakte zich ook druk over dit pand. De SP had posters op het pand geplakt met de tekst “Waarom staat dit gebouw leeg?” Dit om aandacht te vragen voor dit pand en om te kijken of er geen (tijdelijke) woningen in konden worden gerealiseerd.

Naar aanleiding van onze berichtgeving in november 2018 heeft de gemeente Purmerend contact opgenomen met de eigenaar en gesommeerd het pand zo te dichten dat toegang niet langer mogelijk was. Eind november 2018 ging de eigenaar aan de gang en heeft het pand met houten platen afgedicht.

Nu is toegang weer mogelijk. De houten platen die de voordeur afdichten zijn eruit getrokken en je kan weer naar binnen. Op de voordeur wordt duidelijk vermeld dat er sprake is van asbest in het gebouw en dat persoonlijke beschermingsmiddelen nodig zijn. Tijd voor ons om na 3 jaar weer een kijkje te nemen. Asbestmasker op en gaan. Ook is nadrukkelijk vermeld dat toegang verboden is. Bordjes met artikel 461 WvS geven dit aan. Op de voordeur wordt aangegeven dat betreden van het pand op eigen risico is.

Zodra we binnen komen lijkt er ten opzichte van drie jaar geleden niet veel veranderd. Het is nog steeds een puinzooi. In de nabije toekomst zou er sprake zijn van sloop van het gebouw wegens de toekomstige woningbouwactiviteiten in het Stationsgebied. Al met al staat dit pand al meer dan vijf jaar leeg en had dit onderdeel kunnen zijn om tijdelijk de woningnood iets te verzachten. Het pand zou goed zijn voor zo’n 25 appartementen. Bekijk hieronder onze fotoreportage van vandaag.

Wij raden het af om dit pand te betreden. Niet alleen het asbest is het probleem maar ook het vele glas wat stuk is. Ook schrijft de politie boetes uit als je betrapt wordt.

Fotografie: © Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.