18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home112Integrale controle Newtonstraat: "Er zijn vuurwapens gevonden"

Integrale controle Newtonstraat: “Er zijn vuurwapens gevonden”

Purmerend – Vanmorgen voeren politie, douane en handhaving een integrale veiligheidscontrole uit in de omgeving van de Newtonstraat in Purmerend. Meerdere panden zijn hierbij doorzocht.

“Tijdens één van de controles zijn er vuurwapens gevonden”, zo verklaarde een ondernemer aan Regio Purmerend. Of er nog meer illegale praktijken zijn aangetroffen rondom de Newtonstraat maken politie en gemeente meestal enkele dagen na het onderzoek bekend.

Integrale controles

Tijdens de integrale veiligheidscontroles wordt er toegezien op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richt zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo kijkt men of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd.

Panden worden ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven. Voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden.

Veiliger en aantrekkelijker

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak. De partijen willen samen komen tot een samenhangende en effectieve aanpak van ondermijning in Noord-Holland. Met deze gezamenlijke aanpak worden mogelijke illegale activiteiten teruggedrongen. Daarmee worden bedrijventerreinen veiliger en economisch aantrekkelijker. 

Fotografie: Regio Purmerend

Update 19 januari:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.