20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend start pilot saneringskredieten "rust geven waardoor de stress afneemt"

Gemeente Purmerend start pilot saneringskredieten “rust geven waardoor de stress afneemt”

Purmerend – De gemeente Purmerend gaat een pilot starten om naast schuldbemiddeling ook schuldsanering in te zetten. In de afgelopen maanden is er door de gemeente gekeken wat ervoor nodig is om zogenaamde saneringskredieten in te zetten. Hiermee wil de gemeente de inwoners die het betreft rust geven waardoor ook de stress afneemt.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente diverse signalen ontvangen van inwoners met financiële problemen. Men gaf aan graag een lening te willen afsluiten bij de gemeente om verschillende schulden bij meerdere schuldeisers af te lossen waardoor er nog maar één partij is waaraan de schuld wordt afgelost. Het ‘incassocircus’ valt daardoor definitief stil. De inwoner moet het verleende krediet in drie jaar aflossen. De hoogte van de aflossing verandert niet. Een eventuele inkomensverhoging in de periode van drie jaar mag de inwoner zelf houden. Bij een inkomensverlaging blijft het aflosbedrag gelijk, waardoor de klant minder te besteden heeft.

Door de rust en daardoor minder stress is meer tijd en energie om te werken aan een toekomst zonder schulden. De rust zorgt er voor dat men zich kan richten op het oplossen van knelpunten en problemen. De mens (en het gezin) komt daardoor meer centraal te staan gedurende de jaren van het minnelijke schuldhulpverleningstraject.

Voor kleinere schulden tot 1000 euro kan er door de gemeente een zogenaamd maatwerkbudget worden ingezet. Het maatwerkbudget is er om juist te voorkomen dat er problematische schulden ontstaan. De werkwijze van het verstrekken van een lening wordt positief ervaren door inwoners. Het geeft rust en overzicht, wat positief bijdraag om de financiële situatie weer op orde te krijgen.

Over en jaar evalueert de gemeente Purmerend de nieuwe vorm van dienstverlening en wordt er bepaalt of het saneringskrediet structureel ingezet kan blijven.

Meer informatie kunt u inwinnen bij het Loket Schulddienstverlening van de gemeente. Deze is te bereiken op 0299-452452 of kijk op de website.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Mwah, ik ben wellicht ouderwets maar ik mis de bewustmaking van het voorkomen van schulden.
    Het bewust omgaan met geld, zeg maar.
    Dan worden schulden, stress en andere ellende in heel veel gevallen voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.