1.1 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendAsbesthoudend materiaal aangetroffen, voetbalkooi uit voorzorg afgezet

Asbesthoudend materiaal aangetroffen, voetbalkooi uit voorzorg afgezet

Purmerend – Eind dit jaar vervangt de gemeente Purmerend de riolering in een deel van Overwhere-Zuid. Als voorbereiding op deze werkzaamheden is er bodemonderzoek uitgevoerd op meer dan 20 plekken in de wijk. Op een van deze plekken is asbest aangetroffen.

Het asbesthoudend materiaal is in de bodem aangetroffen in een klein stukje groen langs de sloot ten oosten van de Burgemeester D. Kooimanweg. Het gebied is afgezet met hekken en er volgt een onderzoek om vast te kunnen stellen waar precies asbest zit. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek besluit de gemeente Purmerend hoe ze het asbest uit dit gebied gaan verwijderen. Ook de voetbalkooi aan de Rivierenlaan is voor de zekerheid afgezet omdat deze dicht bij het onderzoeksgebied ligt. Hier mag niet gespeeld worden zolang het onderzoek loopt. In de voetbalkooi zelf is geen asbest aangetroffen.

Verkennend bodemonderzoek gestart

Asbest is, als het samengeperst is, niet gevaarlijk. Losse asbestdeeltjes of asbestvezels kunnen dat wel zijn, als ze worden ingeademd. In dit geval is er geen asbest is aangetroffen aan de oppervlakte, alleen in de bodem, laat de gemeente weten.

Het asbestonderzoek in de bodem wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, Terrascan. Het asbestonderzoek in de bodem is gestart en duurt een paar dagen. De verwachting is dat er binnen twee weken meer duidelijkheid is.

Fotografie: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
1.1 ° C
2.8 °
-1 °
81 %
1.6kmh
8 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.