20.4 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendGratis reizen met alle EBS bussen op moederdag, de ‘autoloze zondag’

Gratis reizen met alle EBS bussen op moederdag, de ‘autoloze zondag’

Regionaal – Op zondag 8 mei reist iedereen de hele dag gratis met de bussen van EBS. Een mooie aanleiding om de auto een dagje te laten staan. Goed voor het milieu én voor je portemonnee. Daarom: de ‘autoloze zondag’ bij EBS!

De ‘autoloze zondag-actie’ geldt op zondag 8 mei in alle bussen van EBS, in alle regio’s waar EBS het busvervoer verzorgt en dus ook in Purmerend en Waterland.

Hoe werkt het?

Als je op zondag 8 mei in de bus stapt, hoef je de hele dag niet te betalen voor je reis. Je hoeft dus niet in of uit te checken, een kaartje te kopen of te laten zien – helemaal niks! Je stapt gewoon de bus in en je kunt gratis mee. De bussen rijden de normale zondagdienstregeling. Is de bus (te) vol? Dan kan het zijn dat je een bus later moet pakken. Ook daarvoor hoef je dan niet te betalen natuurlijk.

Waarom deze autoloze zondag?

Op 11 december 2021 bestond EBS 10 jaar. Om dat te vieren organiseert EBS in 2022 een aantal publieksvriendelijke acties. Op dit moment zijn vooral de nog altijd hoge brandstofprijzen voor veel mensen een aanslag op de portemonnee. Een dagje gratis reizen met het OV is dan mooi meegenomen. Zo dragen we allemaal bij aan minder auto’s op de weg en dus minder CO2-uitstoot. Zeker als je reist met één van de Zero Emissie-bussen. Dus ga een dagje zonder auto op stap. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Zo maar een ideetje:
  Laat EBS dit weer ieder weekend doen.
  Dat trekt juist mensen aan.
  Wat jaren geleden ook gedaan werd: dat liep als een tierelier.
  Minder auto’s in de binnenstad en veel mensen namen de bus.
  Maar geld speelde alweer een rol…en het succes werd snel de nek omgedraaid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,963FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.4 ° C
21.1 °
19 °
76 %
0.9kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.