15.6 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomeRegionaalKinderbijslag komende jaren toch verhoogd

Kinderbijslag komende jaren toch verhoogd

Regionaal – “Veel gezinnen hebben het door de huidige prijsstijgingen zwaar. De gebruikelijke verhoging van de kinderbijslag is juist nu welkom”, schrijft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer. Daarom trekt het kabinet het wetsvoorstel om de kinderbijslag niet te indexeren in. Dit besluit is onder andere tot stand gekomen op verzoek van een politiek voorstel uit de Eerste Kamer.

Het vorige kabinet besloot de kinderbijslag de komende jaren niet te indexeren om te kunnen investeren in het verbeteren van de dienstverlening van UWV en de SVB. Deze keuze zou ervoor zorgen dat de kinderbijslag de komende jaren niet mee stijgt met de huidige prijsstijgingen (inflatie).

Omdat dat een negatief effect zou kunnen hebben op het inkomen van gezinnen heeft het kabinet besloten om een streep te zetten door de plannen. De kinderbijslag zal de komende jaren – zoals gewoonlijk – tweemaal per jaar worden verhoogd op basis van de gemiddelde prijsontwikkeling. 

Om ook de dienstverlening van UWV en de SVB te kunnen verbeteren heeft het kabinet aanvullende middelen vrijgemaakt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.2 °
15 °
74 %
2.2kmh
100 %
vr
16 °
za
17 °
zo
19 °
ma
24 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.