9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendEuro 95 eindelijk weer onder de 2 euro, hier tank je het...

Euro 95 eindelijk weer onder de 2 euro, hier tank je het goedkoopst in Purmerend

XENOS kerst

Purmerend – De prijs van een liter Euro 95 zit bij sommige pompen weer onder de 2 euro. Afgelopen juni betaalde je nog bijna 2,35 euro voor een liter Euro 95 en soms meer dan 2,50 euro als je langs de snelweg je tank volgooide.

Bij de meeste tankstations de bemand zijn betaal je in de regio nog een prijs van 2,09 euro per liter, maar bij sommige onbemande tankstations zijn de prijzen onder de twee euro gezakt.

Zo ben je in Purmerend het goedkoopst uit bij de TinQ op de Van IJsendijkstraat. Daar tank je een liter euro 95 voor 1,989 euro per liter. Bij de Tango op de Wagenweg en bij de BP Express nabij Winkelcentrum Overwhere betaal je nu 1,999 euro per getankte liter.

De rest van de onbemande pompen in de regio zitten nog net boven de 2 euro. Volgens United Consumers zal de prijs morgen niet gaan veranderen. Vermeld moet worden dat er sprake is van een accijnsverlaging van 17,3 eurocent per liter Euro 95. Deze verlaging is ingevoerd door het kabinet en duurt nog tot het einde van dit jaar.

Maar als je echt goedkoop wilt tanken dan moet je naar Fieten Olie in Oude Pekela (Groningen) gaan, daar tank je vandaag voor 1,929 euro de liter.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Inderdaad Dagmar. Dat de benzine duurder is omdat de ruwe olie duurder geworden is, dat begrijpt iedereen. Een prijsstijging van ruwe olie zou dus logischerwijs voor een OMZET stijging bij oliebedrijven moeten zorgen, maar geen extra WINST stijging. Het zou de oliebedrijven eerder sieren als ze hun winst juist zouden gaan verlagen om de benzine weer wat goedkoper te maken. Maar nee, ze maken méér winst. We worden gewoon genaaid waar we bij zitten.

  2. Mogen we wel uitkijken: Den Haag gooit zo weer extra accijns erbij om hun hobby te bekostigen.
    Bovendien maken de olie- en energiemaatschappijen miljarden extra winst……

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.5 ° C
10 °
8.3 °
77 %
6.7kmh
100 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.