20.4 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeBeemsterWoning met hennepkwekerij in Noordbeemster gesloten "vuurwapen, steekwapens en 13.000 euro contant"

Woning met hennepkwekerij in Noordbeemster gesloten “vuurwapen, steekwapens en 13.000 euro contant”

Noordbeemster – Op dinsdag 9 augustus heeft burgemeester Don Bijl een woning aan de Purmerenderweg in Noordbeemster voor drie maanden gesloten. In de kelder van de woning werd onder andere een hennepkwekerij aangetroffen. De woning kwam in beeld tijdens een integrale veiligheidscontrole in het buitengebied van Beemster op 14 juni van dit jaar.

Tijdens deze controle viel het op dat aan de voorkant van de woning troebel water in de sloot liep dat niet naar grondwater rook. Dat leidde tot nader onderzoek waarbij in de woning een ondergrondse kelder werd aangetroffen die niet op de bouwtekeningen stond. Ook bleek er aan de elektra te zijn gerommeld om illegaal stroom af te tappen. In de kelder was een hennepkwekerij en was duidelijk al eerder hennep geoogst.

Er werden 7 kilo henneptakken en -toppen aangetroffen, 8 kilo gedroogde henneptoppen van eerdere oogst en 8,7 kilo hennepgruis, dat gebruikt wordt om cannabisolie van te maken. Daarnaast werden een vuurwapen, meerdere steekwapens en 13.000 euro aan contanten aangetroffen. De huurders zijn uit de woning gezet en zullen daar niet terugkeren. Vanwege deze omstandigheden is het pand door de burgemeester voor drie maanden gesloten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,964FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.4 ° C
21.1 °
19 °
76 %
0.9kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.