22.2 C
Purmerend
zondag 1 oktober 2023
HomeHart van de RegioElvis komt weer tot leven tijdens speciale herdenking in Monnickendam (video) 

Elvis komt weer tot leven tijdens speciale herdenking in Monnickendam (video) 

NH-Verslaggever Mischa Korzec – Het is vandaag 45 jaar gelden dat Elvis in een gouden pyjama dood gevonden werd op zijn wc in Graceland. De dood van de rockster sloeg in als een bom bij zijn miljoenen fans over de hele wereld. Dominee Fred Omvlee was toen pas 11 jaar oud en kende de muziek nog maar nauwelijks. “Eigenlijk is Elvis toen pas voor mij gaan leven”, zegt hij.  In de Opstandingskerk van Monnickendam organiseert de Dominee vanavond een speciale herdenking. 

De 11-jarige Fred Omvlee kende Elvis alleen als ‘De dikke man van TV’.  Door het overlijden van ‘The King’ was de muziek steeds meer te horen op radio en TV. “Vanaf dat moment sloeg de vonk over”, zegt de dominee. Omvlee is als fan op bedevaart naar Graceland gegaan om het graf van Elvis Presley aan te raken. Hij organiseert jaarlijks bijeenkomsten tijdens geboorte- en sterfdag van ‘The king of rock and roll’.

Het Ruigere werk

Tijdens de herdenking vanavond worden platen gedraaid en gezongen. Casper Live is een Elvis tribute artist en zingt die avond geheel in stijl mee. “Zijn stem en zijn talent evenaar je niet. Maar het gaat er om dat je zo dicht bij mogelijk komt”, zegt Casper. Er zullen in de kerk niet alleen gospels gezongen worden, maar ook ‘Het ruigere werk’, zegt de dominee. “Er mag gedanst worden.”

Video: NH Nieuws


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.2 ° C
25 °
18.9 °
68 %
5.8kmh
95 %
zo
22 °
ma
22 °
di
17 °
wo
17 °
do
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.