5.4 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomePurmerendWoning in Purmerend doorzocht, drie aanhoudingen in witwaszaak

Woning in Purmerend doorzocht, drie aanhoudingen in witwaszaak

De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft afgelopen dinsdag drie verdachten aangehouden die verdacht worden van witwassen. Daarnaast zijn 11 doorzoekingen geweest waarbij beslag is gelegd op banktegoeden, onroerend goed, auto’s, horloges, gegevensdragers en administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het Functioneel Parket is een specialistisch, landelijk opererend onderdeel van het Openbaar Ministerie dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit en in het afwikkelen van complexe ontnemingszaken.

De aanhoudingen van 3 mannen vonden plaats in Amsterdam. Daarnaast zijn nog 5 rechtspersonen aangemerkt als verdachte in deze witwaszaak. De doorzoekingen hebben plaatsgevonden in 4 woningen in Amsterdam, Berkhout en Purmerend; in 4 bedrijfspanden in Amsterdam, Zaandam, Halfweg en Alphen aan de Rijn en in 3 kluizen in Den Haag, Amsterdam en Zaandam.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een reeks van FIU meldingen. 

Wat is een FIU melding?

De FIU-Nederland registreert uw melding als een melding ongebruikelijke transactie. Vervolgens beoordeelt de FIU-Nederland of de ongebruikelijke transactie verdacht is en moet worden onderzocht door een opsporingsinstantie of een veiligheidsdienst.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.4 ° C
7.8 °
3.3 °
81 %
1.8kmh
54 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.