6.8 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendRijkwaterstaat vervangt camera's spitsstrook A7

Rijkwaterstaat vervangt camera’s spitsstrook A7

Regionaal – Vanaf eind oktober 2022 vervangt Rijkswaterstaat de kapotte camera’s op de spitsstrook van de snelweg A7, in beide richtingen tussen knooppunt Zaandam en Purmerend.

Tijdens de werkzaamheden, die buiten de spits worden uitgevoerd, is de spitsstrook afgesloten. Voor het verkeer is er geen hinder. Door enkele defecte camera’s is de spitsstrook op de A7 in 2022 een paar keer niet open geweest, terwijl dat wel nodig was omdat het druk was op dat moment. Dit zorgde voor verkeershinder.

Om veilig gebruik te kunnen maken van de spitsstrook is een goed camerabeeld nodig. De wegverkeersleider moet kunnen controleren of er geen obstakels of pechgevallen op deze rijstrook zijn.

Vochtproblemen camera’s A7

Door aantasting van de behuizing hebben de camera’s op de A7 last van vochtproblemen. In de zomer levert dat over het algemeen geen problemen op en kan de spitsstrook veilig open. Maar in de wat vochtigere periodes blijven de stroken daarom regelmatig dicht.

In beide richtingen vervangt Rijkswaterstaat in de komende periode camera’s die niet meer goed werken. Dit gaat om een tijdelijke oplossing, totdat alle camera’s worden vervangen wat mogelijk pas in 2025 werkelijkheid wordt.

Werkzaamheden A7

De werkzaamheden vinden plaats tot en met halverwege november 2022. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, is de spitsstrook op die dagen afgesloten tussen 10.00 en 15.00 uur. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de twee gebruikelijke rijstroken.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
8.4 °
5.6 °
78 %
7.2kmh
100 %
do
6 °
vr
11 °
za
13 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.