14.9 C
Purmerend
maandag 25 september 2023
Home112Vier minderjarigen aangehouden voor heling buitgemaakte telefoon straatroof

Vier minderjarigen aangehouden voor heling buitgemaakte telefoon straatroof

Purmerend – De politie heeft vrijdag 11 november vier minderjarige verdachten uit Purmerend aangehouden op verdenking van heling. De jongens werden op heterdaad betrapt toen zij gestolen goederen wilden verkopen. Deze hadden zij te koop aangeboden via het internet.

Op een internetplatform waar gebruikers tweedehands producten aanbieden, werd een telefoon aangeboden die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig was. De politie stelde een onderzoek in en kon tijdens de verkoop het viertal aanhouden.

De telefoon bleek te zijn gestolen bij een straatroof op 7 november op de Lambertus Huisengastraat in Purmerend. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Naast de verdenking van heling wordt ook onderzocht of zij mogelijk betrokken zijn bij de straatroof. Inmiddels zijn de vier heengezonden, maar zij blijven verdachten in het onderzoek naar heling. En ook betrokkenheid bij de roof is nog niet uitgesloten.

Hieronder lees je tips van de politie hoe je heling kunt herkennen. Als het overduidelijk lijkt, vraag de politie om melding te maken via 0900-8844 of via politie.nl. Natuurlijk moet je niet voor ieder goedkoop paar gympies aan de bel trekken. Maar als iets “to good to be true” lijkt, hoort de politie het graag. Zij zullen dan onderzoek instellen. Een splinternieuwe iPhone zonder inlog voor 300 euro? Daar mag je zeker voor bellen!

Let op bij online aankopen
Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen artikelen en voertuigen. Heling is strafbaar. Onder heling valt ook het kopen van producten als u had kunnen vermoeden dat het om een gestolen artikel gaat. Bijvoorbeeld als u een fiets, mobiele telefoon of auto kunt kopen voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn. Meer signalen die ook mogelijk kunnen wijzen op een gestolen product zijn:

  • De prijs is opvallend laag
  • De verkoper is onduidelijk over de herkomst van het product.
  • Er is geen originele verpakking.
  • Aankoopbonnen, gebruiksaanwijzingen en/of garantiebewijzen ontbreken.
  • De verkoper wil geen serienummer of ander uniek nummer geven.
  • De verkoper wil niet thuis afspraken en deelt geen directe contactgegevens.

Veelal gaat het dan om een gestolen product. Via www.stopheling.nl of de app Stopheling kunt u kijken of een aangeboden artikel als gestolen bij de politie geregistreerd staat.Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Dit gajes behoren hele zware straffen te krijgen dan weten ze igg dat voor dit soort praktijken het straks niet meer waard is om hier op verder te gaan. Laat staan dat ze nog grotere delicten begaan die zulke straffen opgelegd kunnen krijgen waardoor ze jaren achter de tralies verdwijnen. Bij het 2e delict (als het jongeren zijn van migranten of gelukzoekers dan deporteren (met ouders). Probeer dit maar eens te doen in je (voor) ouderland. Straks als de Q Phones gratis verstrekt zullen gaan worden zullen de oude foons niet meer werken omdat de nieuwe verbonden zullen zijn aan het Quantum system.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,615FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.9 ° C
16.1 °
13.3 °
72 %
3.6kmh
17 %
zo
15 °
ma
19 °
di
21 °
wo
22 °
do
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.