14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home112Korte verkeerscontrole op Wherekant: kwart van bestuurders onder invloed

Korte verkeerscontrole op Wherekant: kwart van bestuurders onder invloed

Purmerend – Een korte verkeerscontrole door een groep politie-studenten gisteravond van 19.00 tot 22.00 uur op de Wherekant leverde in verhouding een groot aantal verdachten op. Auto’s uit de omgeving werden door motoragenten meegenomen naar het Wherekant.

Tijdens de controle werden 24 bestuurders van voertuigen gecontroleerd. Van deze 24  personen zijn zes bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Vier van hen waren onder invloed van THC, één had teveel gedronken èn was onder invloed van THC, en één verdachte was onder invloed van alcohol.

Van de verdachte bestuurders die onder invloed van THC (hennep, hash) is een bloedproef afgenomen. De uitslagen worden daarvan later bekend. Hen is een rijverbod van 24 uur uitgereikt, de rijbewijzen zijn ingevorderd.

Tijdens de controle is ook voor andere strafbare feite bekeurd, waaronder het rijden door rood licht en het niet dragen van de autogordel. Deze overtredingen werden geconstateerd door de motoragenten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Helemaal mee eens, Dagmar. Het kaf van het koren scheiden, op alle tijden van de dag en op alle dagen van de week. Mij zullen ze er niet op betrappen.

  2. Zo’n actie moeten ze eens ‘s morgensvroeg (05.30 – 09.00 uur) houden onder de (beroeps)chauffeurs van motorvoertuugeb: dan is de ‘score’ >25%.
    Alcohol en (soft)drugs: het is niet na een paar uur slapen uit het lichaam verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.