15.8 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
Home112Honderden mensen bewijzen laatste eer aan doodgereden Volendamse tiener Jim

Honderden mensen bewijzen laatste eer aan doodgereden Volendamse tiener Jim

Honderden mensen hebben zaterdag in Volendam omgekomen Jim (15) een laatste groet gebracht. De tiener kwam om het leven toen hij vorig weekend op de Heideweg werd geschept door een taxi. 

Een lange stoet begeleidde Jim vanaf zijn woning naar de Mariakerk, waar de uitvaartdienst werd gehouden. Jims vrienden liepen voor de rouwauto uit en zagen hoe ook langs de route tientallen mensen zich hadden verzameld om Jim hun laatste eer te bewijzen. 

Een stille tocht was het niet, maar de route werd wel grotendeels in stilte afgelegd. Sommige mensen laten weten dat ze de dood van hun jonge plaatsgenoot ‘verschrikkelijk’ vinden. Veel aanwezigen ervaren een dubbel gevoel, want het WK en Sinterklaas zijn normaal gesproken reden voor een feestje. 

Herdenkingsplek

Het noodlottige ongeval gebeurde zaterdagnacht rond 00:30 uur vlak bij het Don Bosco college, waar Jim in de vierde klas zat. In het schoolgebouw is een herdenkingsplek ingericht en vanmorgen hebben medewerkers van de school samen met de leerlingen een krans bij de school neergelegd.

Ook bij voetbalvereniging RKAV wordt stilgestaan bij Jims overlijden. De tiener keepte daar in een van de voetbalteams. De vereniging heeft alle zaal- en veldwedstrijden dit weekeinde geschrapt en in de kantine is een stilteplek ingericht met een condoleanceregister. Het eredivisieteam van RKAV Volendam speelt vandaag met rouwbanden om. Op de plek waar Jim verongelukte liggen bloemen en knuffels. 

Onderzoek

Het onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. De taxichauffeur, een 27-jarige man uit Amsterdam, is afgelopen weekend verhoord en naar huis gestuurd in afwachting van eventuele verdere stappen. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Waar een ‘klein’ dorp ‘groot’ in kan zijn: een respectvol goodbye voor een veel te jong overleden teenager.
    R.I.P.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.8 ° C
16.7 °
15 °
76 %
2.7kmh
50 %
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.