20.9 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeRegionaalPWN verhoogt tarieven met 25% "gemiddeld 48 euro per jaar meer"

PWN verhoogt tarieven met 25% “gemiddeld 48 euro per jaar meer”

Regionaal – De nieuwe drinkwatertarieven zijn vastgesteld. Vanaf 1 januari 2023 betaalt een consument 1,73 euro per duizend liter drinkwater en 71,26 euro vastrecht per jaar (inclusief 9 procent btw en exclusief belasting op leidingwater). Dit betekent dat de waterrekening voor een gemiddeld huishouden met zo’n 48 euro per jaar stijgt.

De prijs van drinkwater stijgt door flink hogere kosten voor energie, grondstoffen en materialen. Energie is nodig voor onder meer het zuiveren en verdelen van drinkwater. Daarnaast investeert PWN de komende jaren flink in haar productielocaties & infrastructuur. “Dit doen we om de kwaliteit en de beschikbaarheid van drinkwater in de toekomst te kunnen garanderen. Denk daarbij aan investeringen in uitbreiding van capaciteit en in het onderhoud van het leidingnet.”  

‘Uitzonderlijke stijging’ 

Het drinkwatertarief voor consumenten stijgt in 2023 met 24,8 procent. “We realiseren ons dat deze uitzonderlijke stijging van de prijs van drinkwater impact heeft op onze klanten. Zeker in een tijd dat ook andere kosten oplopen”, aldus Tanja Kroonenberg, concern controller bij PWN. “Toch is deze tariefswijziging noodzakelijk. Ook PWN heeft te maken met hogere kosten voor energie, grondstoffen en materialen. En om nu en in de toekomst voor drinkwater van goede kwaliteit te kunnen blijven zorgen, zijn deze hogere kosten niet te voorkomen. Uiteraard doen we als bedrijf wat we kunnen om de kosten te drukken. We hebben geen winstoogmerk en gebruiken het resultaat om de investeringen te financieren die nodig zijn om de leveringszekerheid te borgen. Ook leggen we aan de toezichthouder verantwoording af over hoe we onze tarieven berekenen. We hopen daarnaast dat klanten beseffen dat de vanzelfsprekendheid waarmee wij Nederlanders de kraan opendraaien, in scherp contrast staat met de uitdagingen waar wij als drinkwaterbedrijf voor staan. Als we allemaal bewuster omgaan met ons water, zorgen we samen voor genoeg drinkwater voor nu én later.” 

Kijk op www.pwn.nl/tarieven voor het volledige tarievenoverzicht en waterbesparingstips. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Dat is nog al wat: 25% OMHOOG.
  Wel winst maken en de burger zich scheel betalen.
  Dat dit zomaar kan zegt toch heel wat over de regeringen, die destijds besloten hebben om alles te privatiseren in de publieke sector.
  Geprivatiseerde bedrijven verrijken zich nu over de rug van de bevolking: vijv. de hoge heren worden bonussen toegekend.
  Dit resulteert in nog meer schuldopbouw bij heel veel en steeds meer mensen!!

  Maar weet wel- de burger die op zijn/haar huid wordt gezeten door de overheid om zuinig te leven, zo min mogelijk energie te gebruiken, netjes belasting te betalen, zo min mogelijk zorg te vragen etc.heeft er op een zeker moment genoeg van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.9 ° C
22.2 °
19.4 °
73 %
1.3kmh
9 %
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.