23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendExtra krediet van 800.000 euro nodig voor opwaardering Kooimanpark in Purmerend

Extra krediet van 800.000 euro nodig voor opwaardering Kooimanpark in Purmerend

Purmerend – Het college van Purmerend heeft besloten om extra krediet aan te vragen voor de opwaardering van het Kooimanpark. Dit park is het eerste park dat opgewaardeerd wordt volgens het ‘Parkenplan Purmerend 2021-2040’. In juni 2022 is het definitieve ontwerp voor de opwaardering van het Kooimanpark vastgesteld en de eerste fase van uitvoering is inmiddels afgerond.

In de eerste fase van uitvoering is in een deelgebied van het park een fluctuatiezone aangelegd en extra water gegraven. In de tweede fase worden de ontsluitingen in dit gebied aangelegd, zoals vlonderpaden en stapstenen. Waardoor dit deel van het park weer bruikbaar wordt. Fase twee is daarmee onlosmakelijk verbonden met fase een.

De voorbereidende werkzaamheden voor de tweede fase zijn gestart, maar alle inschrijvers voor deze fase hebben ruim boven het beschikbaar gestelde uitvoeringskrediet ingeschreven.

Het college heeft aangegeven dat er aanvullend uitvoeringskrediet nodig is om de tweede fase van de opwaardering van het Kooimanpark uit te kunnen voeren. Dit is het gevolg van verschillende ontwikkelingen, zoals schaarste en prijsstijgingen. Materialen zijn moeilijker leverbaar en de prijsstijging van materialen is aanzienlijk hoger vanwege verhoogde loon-, brandstof- en staalkosten. Het college acht deze meerkosten onvermijdelijk en stelt voor deze als zodanig te verwerken in de Voorjaarsnota.

Om het vastgestelde definitieve ontwerp Kooimanpark verder uit te voeren is een extra krediet van € 800.000,- nodig, resulterend in circa € 48.000 extra kapitaallasten. Het college stelt voor deze meerkosten mee te nemen in de voorstellen voor de Investeringsagenda 2024 en de kapitaallasten ervan te dekken uit de bijbehorende stelpost in de begroting.

Het college benadrukt dat het aanpassen of stoppen van de verdere uitvoering van het ontwerp geen optie is. Het definitieve ontwerp is gebaseerd op de door de raad vastgestelde kaders uit het ‘Parkenplan Purmerend 2021-2040’. Het aanpassen hiervan heeft kwaliteitsverlies als gevolg en het stoppen van de verdere uitvoering voldoet niet aan de toenemende vraag naar ruimte om te recreëren, ontmoeten en bewegen.

De definitieve gunning voor de opwaardering van het Kooimanpark moet uiterlijk 1 april 2023 plaatsvinden. Het college nodigt de gemeenteraad uit om binnen twee weken kenbaar te maken of zij dit onderwerp nog wil agenderen voor de aankomende commissie- of raadsvergadering.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.